Part Forana 21/06/2013

L'Ajuntament habilitarà petites depuradores per poder consumir aigua

J. S.
1 min

Manacor.El ple de l'Ajuntament de Manacor aprovà rescindir el contracte que el Consistori mantenia amb l'empresa Aguas Manacor SA per procedir a la municipalització del servei de captació, depuració i distribució de l'aigua al nucli de Manacor. Durant el ple, el regidor de Medi Ambient, Bernat Amer, anuncià que "la municipalització del servei té com a objectiu distribuir aigua pota i cal recordar que l'aigua que surt de les aixetes de Manacor no és apta per al consum. Per això, com a mesura immediata, "s'habilitaran petites depuradores a diferents punts del municipi pequè els manacorins puguin anar a cercar aigua potable sense necessitat de comprar-ne", anuncià Amer. Per això, el regidor preveu que es posi en marxa "una targeta ciutadana que, entre altres coses, permeti controlar l'aigua potable que consumeix cadascú per evitar que es malbarati".

A més a més, el batle Antoni Pastor anuncià que "serà durant la propera legislatura que es decidirà el model de gestió de l'aigua" i, per tant, el servei serà de gestió pública almenys fins a les properes eleccions. Amb tot, però, Pastor es declarà "escèptic que l'Ajuntament pugui arribar a assumir el servei permanentment a causa del volum d'inversió que suposaria prestar el servei en les condicions adequades".

Durant el debat polític, des del PP, Antoni Sureda assumí "part de la culpa de la situació en què es troba el servei" ja que ell exercí de delegat de Serveis Generals. Els regidors d'Esquerra i MÉS reclamaren que s'utilitzi Ca'n Bauçà per a les oficines del servei d'aigua.

stats