Part Forana 22/06/2013

L'Ajuntament d'Inca rebaixarà els impostos municipals el 2014

La rebaixa tributària inquera s'aplicarà als impostos municipals, però no a les taxes, com poden ser el preu de l'escoleta o el de l'escola municipal de música

M. B.
1 min

Inca.Una rebaixa dels impostos municipals és la recepta que presentà ahir el batle d'Inca, Rafel Torres, per alleujar l'economia de les famílies inqueres.

A partir del 2014, l'Impost sobre Béns Immobles (IBI), l'impost sobre activitats econòmiques i l'impost sobre la circulació es veuran disminuïts en un tant per cent que encara no s'ha anunciat, ja que s'han de complir els paràmetres que permeti el Ministeri d'Economia.

Amb aquest anunci, Torres es va desmarcar de la política tributària del Partit Popular tant en l'àmbit autonòmic com estatal. Per deixar-ho clar, no dubtà a declarar-se "aznarista" i lamentà que la política de pujada d'impostos afecti el sector productiu, "que és el generador de feina i riquesa".

Així mateix, el primer edil va augurar que el Govern de les Illes Balears es farà enrere i no "desenterrarà" els nous impostos que es decidí aparcar fins que finalitzi la temporada turística.

La rebaixa tributària inquera s'aplicarà als impostos municipals, però no a les taxes, com poden ser el preu de l'escoleta o el de l'escola municipal de música, que en aquests primers dos anys de legislatura s'han augmentat.

El Consistori inquer féu balanç ahir dels primers dos anys de legislatura, que qualificà de "complicats" a causa de la situació econòmica. Tot i això, els populars es varen congratular d'haver aconseguit una "solvència econòmica extraordinària", fruit d'un "gran esforç" gràcies al qual, digueren, s'ha passat de tenir un dèficit de 3 milions a 5 milions de superàvit.

stats