CONVENI
Part Forana 31/01/2015

Inca paga els plats romputs de SFM i gestionarà el pàrquing de l’estació

El Partit Popular aprova un nou conveni amb tota l’oposició en contra

M. Bonnín
2 min
Inca paga els plats romputs de SFM i gestionarà el pàrquing de l’estació

IncaL’Ajuntament d’Inca ha fet cas a la voluntat de Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM) aprovant un nou conveni amb l’empresa segons el qual li cedeix l’antic magatzem del tren a canvi del retorn de l’aparcament de la plaça d’Antoni Mateu. Els dos edificis són de propietat municipal. Pel que fa a l’aparcament, SFM incompleix actualment un conveni signat l’any 2004 segons el qual l’havia de gestionar durant 35 anys. L’empresa el va tancar perquè era deficitari i no va voler assumir el cost de manteniment que suposava.

Amb el nou acord, el Consistori també renuncia a reclamar la reobertura del baixador de Crist Rei. El seu tancament obliga els habitants d’aquesta barriada a fer voltera per accedir a les andanes del tren. La signatura del conveni també implica la cessió de 12 places d’aparcament per a SFM.

L’acord es va aprovar ahir durant el ple amb els vots a favor del Partit Popular i després d’una llarga discussió. Tant PSOE com Independents i MÉS s’hi posicionaren en contra. Àngel Garcia, portaveu dels Independents, criticà que l’Ajuntament n’assumeixi la gestió. “A SFM els costava 90.000 euros i ara és l’Ajuntament que ha de cercar un sistema de gestió. Que ho facin ells”, exclamà. Els regidors de MÉS i del PSOE també criticaren que l’Ajuntament assumeixi responsabilitats que no li són pròpies i que el conveni afavoreixi els beneficis privats.

Un alberg a l’estació

Segons informà l’equip de govern, la intenció de SFM seria traslladar la venda de bitllets al magatzem per així deixar l’estació de tren lliure per treure-la a concurs i que la iniciativa privada l’exploti com a alberg.

Aquesta proposta, ja anunciada en diverses ocasions pel batle, Rafel Torres, encara no ha estat confirmada per l’empresa ferroviària. Això no obstant, és coherent amb la política de concessió d’edificis ferroviaris que ha impulsat SFM durant els darrers anys. També fa comptes treure a concurs els espais que han quedat inutilitzats al llarg de la via verda Manacor-Artà.

“Parts i quarts”

Andreu Caballero, regidor de MÉS, comparà la “generositat” del Consistori amb SFM amb el preu que l’IMAS (Institut Mallorquí d’Afers Socials) ha de pagar per finançar les obres de la nau que utilitza al Quarter General Luque: 150.000 euros anuals. Aquesta quantitat respon a un conveni signat el 2004 segons el qual el Consell de Mallorca pagava les obres de rehabilitació durant deu anys a canvi d’una cessió de l’espai per trenta anys.

stats