Marratxí
Part Forana 11/12/2013

El Govern canvia el criteri per urbanitzar es Caülls, a Marratxí

Des de MÉS per Marratxí critiquen que "el PP aprofiti la tramitació de l'adaptació de les Normes Subsidiàries al Pla Territorial de Mallorca (PTM) per incloure-hi projectes urbanístics polèmics"

Joan Sitges
2 min
La Comissió de Medi Ambient està obrint les portes a diferents projectes que consumeixen territori.

Marratxí.La Comissió de Medi Ambient de les Illes Balears ha "obert el camí per convertir els terrenys dels Caülls en sòl urbanitzable", critica el portaveu de MÉS per Marratxí, Joan Francesc Canyelles. I és que la Comissió ha retirat l'informe desfavorable que havia servit per vetar la urbanitació en uns terrenys "que es consideren rústics i que tenen un alt valor paisatgístic", afegiren des de la formació.

Des de MÉS per Marratxí critiquen que "el PP aprofiti la tramitació de l'adaptació de les Normes Subsidiàries al Pla Territorial de Mallorca (PTM) per incloure-hi projectes urbanístics polèmics", explicà Canyelles. Per això, MÉS demanarà "una justificació del canvi de parer i del paper que hi ha jugat José Ramón Bauzá". Si es tira endavant, la urbanització de la segona fase dels Caülls suposarà urbanitzar 23 hectàrees de sòl rústic i permetrà la construcció de 671 habitatges que podrien allotjar uns 2.000 veïns nous. Aquests terrenys es troben envoltats de camps i petites zones boscoses que tenen reconegut un "alt interès paisatgístic".

Els darrers intents per urbanitzar l'indret començaren el 1997, quan es va signar un acord entre els propietaris d'aquests terrenys i l'Ajuntament. Tot plegat havia de permetre desenvolupar una urbanització en aquest sòl, que llavors tenia la categoria d'urbanitzable.

Però l'any 2000, el PSM va presentar una moció a l'Ajuntament perquè els terrenys continuassin sent rurals a causa, precisament, del valor paisatgístic. El 2001 els terrenys es varen desclassificar i poc després el Consell de Mallorca va reconèixer-los com a rústics. Així ho estableix la normativa urbanística municipal, que ara pot canviar en el procés d'adaptació al Pla Territorial de Mallorca.

Des de la coalició MÉS per Marratxí critiquen que "aquesta política especulativa i depredadora sense límits, que duu el segell característic del Partit Popular, situa Marratxí al límit de la pressió urbanística i poblacional".

stats