PLANIFICACIÓ URBANÍSTICA
Part Forana 01/01/2015

Felanitx aprova les Normes Subsidiàries entre crítiques per la falta de consens

El Consell de Mallorca ha de ratificar el nou ordenament urbanístic perquè es pugui aprovar definitivament

Martí Picorelli
2 min

FelanitxL'equip de govern del Partit Popular de Felanitx ha aprovat inicialment aquest dimarts les Normes Subsidiàries. Pendents de tramitar des de l'any 2003, són l'eina que ha de marcar el camí de com i quant ha de créixer el municipi en els pròxims anys. El batle, Biel Tauler, s'ha mostrat molt satisfet de poder enviar la nova normativa al Consell de Mallorca, on el departament d'Urbanisme li ha de donar el vistiplau. Segons Tauler, s'ha intentat ajustar la norma al màxim al que diu el Pla Territorial de Mallorca seguint criteris tècnics.

La nova ordenació urbana preveu rebaixar la parcel·la mínima per edificar en sòl rústic, que passa de 15.000 metres quadrats a 14.000 (dues quarterades). Segons l'equip de govern, no es guanya extensió urbanitzable ni s'augmenta el sostre de població.

Oposició

L'oposició s'ha mostrat molt crítica respecte de les formes i el contingut. El portaveu del Bloc, Joan Xamena, ha criticat que el sostre de creixement es mantingui "altíssim", ja que ronda els 60.000 habitants, quan el municipi actualment no arriba als 18.000. Xamena ha insistit que el PP oblida el centre històric de Felanitx i continua promovent el creixement a l'extraradi. Tot i això, el Bloc se n'ha abstingut perquè considera necessari que Felanitx tingui les normes subsidiàries aprovades tan aviat com sigui possible.

Des del grup municipal socialista, que hi ha votat en contra, la seva portaveu, Mercedes Parapar, ha assenyalat la falta de voluntat del batle de consensuar una normativa amb tots els estaments socials i la manca de voluntat de "fer-ho bé, escoltant els felanitxers", ja que no s'han respost les al·legacions presentades.

El que avui no s'ha aprovat és la tramitació del nou catàleg municipal de les edificacions del centre històric del poble (declarat Bé d'Interès Cultural), que ha de servir per agilitar la tramitació de llicències a l'hora de construir o rehabilitar a aquesta zona. L'Ajuntament espera tenir-lo acabat aviat, per també traslladar-lo al departament d'Urbanisme del Consell de Mallorca perquè sigui ratificat.

stats