SA POBLA
Part Forana 31/08/2013

Emili Gallardo recapta fons per al judici del cas El Camí

L'imputat necessita 12.000 euros per pagar l'advocat

Margalida Bonnín
2 min

Sa Pobla.Emili Gallardo, el tècnic de l'associació Pas, Amics del Camí, imputat per haver rebut, presumptament, subvencions a dit per part del Consell i del Govern, rebé ahir el suport de veïns, amics i familiars en un acte organitzat per recaptar doblers per fer front a les despeses del procés judicial en què està immers. La vetllada "Tots som n'Emili" constà d'un sopar de pintxos i refrescos, la representació del monòleg de Max Aub De algun tiempo a esta parte i l'actuació musical de Damià Oliver i el duet Donallop. Finalment, es dugué a terme una rifa que sortejà desenes de premis oferts gratuïtament per comerços del municipi i d'altres persones i entitats.

Més d'un centenar de persones es congregaren a la plaça Alexandre Ballester a partir de les 20.30 per mostrar-li el seu suport. Emili, present entre els assistents i part de l'organització de l'acte, es mostrà content pel suport rebut i afirmà que, de moment, necessita devers 12.000 euros per pagar l'advocat que el defensa en el cas. També anuncià nous actes que s'estan preparant amb vista al mes de setembre. "Amb el temps, m'he adonat que necessit ajuda", afirmà.

Aquest no és el primer esdeveniment creat per demanar l'absolució de Gallardo, que passà una setmana a la presó de Palma, del 26 de març al 2 d'abril d'aquest any, com a principal imputat del cas. Llavors, ja s'organitzà una caminada silenciosa que congregà 400 persones. A aquest acte, el seguí la creació d'un grup de Facebook de suport i d'un blog en què s'expliquen els detalls del cas i des d'on s'anuncien els actes que es van organitzant.

Cas El camí

El cas El Camí investiga la presumpta adjudicació a dit de 43.000 euros del departament de Cultura del Consell de Mallorca i de 21.000 de la Conselleria de Turisme durant la legislatura passada a l'entitat PAS Amics del Camí, de la qual Gallardo n'és delegat i coordinador i que té el projecte de creació de rutes de senderisme a Catalunya, el País Valencià i les Illes. La secció de les Illes és la que coordina Gallardo, que té el projecte de senyalització de les rutes per la serra de Tramuntana, objecte del cas.

El procés judicial està encara en fase d'instrucció i té altres imputats, com qui fou consellera insular de Cultura, Joana Lluïsa Mascaró (PSM), que dimití com a diputada arran de la imputació; el batle d'Esporles, Miquel Ensenyat (PSM); i l'exbatle de Valldemossa Francesc Mulet (El PI), entre d'altres. Als dos edils se'ls acusa d'haver donat subvencions anuals a l'associació que no han estat justificades.

El denunciant és Miquel Barceló, secretari tècnic de Vicepresidènia del Consell, que acusa els imputats de vulnerar la Llei de contractació per afavorir "una determinada associació sense gens d'arrelament a la nostra comunitat". La jutge que l'instrueix, per la seva banda, segons afirma el mateix Gallardo al grup de Facebook, sospita que aquests ajuts es podrien haver destinat al finançament il·legal del PSM.

El proper acte de suport per recaptar fons per a la defensa de Gallardo podria ser l'organització d'un correbars a sa Pobla.

stats