RAIGUER I PLA
Part Forana 22/06/2013

El Consell estudia fer recollida orgànica als hotels

El Consell de Mallorca estudia la possibilitat de promoure la recollida orgànica mitjançant estímuls econòmics

M.b.
1 min
El Consell estudia fer recollida orgànica als hotels

Binissalem.El casal de cultura Can Gelabert acollí ahir una jornada dedicada a analitzar i compartir l'experiència que ha suposat la recollida selectiva de residus porta per porta als municipis de les mancomunitats del Pla i del Raiguer. L'objectiu d'aquesta iniciativa, organitzada per la Mancomunitat del Raiguer, fou el de compartir experiències, analitzar resultats i plantejar reptes de futur, d'un sistema que quan es va començar a implantar semblava una cosa inassumible per la manca de tradició, i que amb el temps s'ha anat generalitzant.

L'encarregada d'inaugurar les ponències fou Catalina Soler, consellera insular de Medi Ambient, qui va fer un balanç del pla director sectorial de residus, que actualment està en fase de revisió. Soler anuncià alguna de les noves propostes als assistents i plantejà algunes qüestions, com la d'imposar una taxa específica per als residus orgànics.

Igualment, un dels punts que estudia en aquests moments el Consell de Mallorca és la possibilitat de promoure la recollida orgànica mitjançant estímuls econòmics. La fórmula que se sospesa es basa en la possibilitat de bonificar les factures d'aquelles persones o empreses que duguin a terme la recollida orgànica de manera sistematitzada. En concret, Medi Ambient valora l'opció d'implicar les empreses hoteleres en aquesta iniciativa, ja que són un important generadorde residus orgànics i, per tant, seria molt rendible en termes quantitatius que els hotels encetassin la separació d'aquesta matèria.

Altres ponents de la jornada foren Bartomeu Moragues, tècnic de Medi Ambient de la Mancomunitat del Raiguer; Francesc Giró, provinent de l'Agència de Residus de Catalunya; i els batles d'Algaida, Esporles, Binissalem i Maria de la Salut.

stats