ARTÀ
Part Forana 26/06/2013

ARCA demana que es recuperin les voravies de pedra malmeses

Des d'IniciativaVerds i des del PSOE, a l'oposició municipal, ja denunciaren que les obres es feren "sense assessorament dels tècnics de patrimoni o de mobilitat i sense escoltar les opinions dels veïns i comerciants",

Joan Sitges
2 min

Artà.Les obres de millora de l'asfaltge en els carrers del centre d'Artà varen deixar al descobert algunes voravies antigues que s'han tornat a cobrir amb quitrà.

A partir dels anys 50 del segle passat, aquestes voravies es varen asfaltar per deixar espai a la circulació de vehicles i les actuals obres en els carrers del poble les han deixades al descobert durant alguns dies.

Des de l'Associació per la Revitalització dels Centres Antics (ARCA) demanen mitjançant una instància dirigida al batle Jaume Alzamora (UIA) que "s'estudiï la recuperació de la voravia destruïda i que no s'espenyi cap altra vorera de pedra". De fet, des d'IniciativaVerds i des del PSOE, a l'oposició municipal, ja denunciaren que les obres es feren "sense assessorament dels tècnics de patrimoni o de mobilitat i sense escoltar les opinions dels veïns i comerciants", segons han informat els dos grups en un comunicat conjunt. L'oposició de l'Ajuntament d'Artà formulà preguntes sobre aquesta qüestió a la sessió plenària que tingué lloc ahir vespre a la vila. Segons aquests partits, veïns i comerciants els han traslladat "queixes" i han demanat "que les voravies antigues es conservin, almenys en alguns trams o la corresponent als carrers més transitats i també concorreguts pels turistes que visiten el centre històric".

Des de l'equip de govern, el batle, Jaume Alzamora (UIA), assegura que "les voreres no són practicables perquè servien per recollir l'aigua i, a més, la normativa actual obliga a construir voreres accessibles per a tothom que han de tenir una amplada mínima d'1,80 metres". Amb tot, des del govern municipal accepten obrir un debat sobre la recuperació de les voreres que es descobreixin, però avisen que "s'haurà de modificar el Pla de mobilitat". Així mateix, el batle ha afirmat que "a partir d'ara es documentaran i catalogaran aquests elements encara que es tornin a cobrir".

stats