Societat 27/08/2013

Gairebé 12.000 llamps en 24 hores a Balears

El temps fresc i insegur continuarà fins divendres però els ruixats aniran a la baixa les properes hores

ARA Balears/M. BERNIS
2 min

Palma/BarcelonaEn les darreres 24 hores fins aquest dimarts dematí s'han registrat gairebé 12.000 descàrregues elèctriques al cel de les Illes Balears, segons informa l'agència Efe. La majoria, però, varen ser damunt l'aigua, d'on s'evapora l'aigua que alimenta les tempestes. L'alerta per pluges i tempestes es manté avui i es podria allargar fins demà a Eivissa, però els ruixats han d'anar a la baixa durant les properes hores.

L'estiu s'ha desmuntat en un parell de dies. Ahir els termòmetres van marcar valors molt baixos al migdia, i avui, tot i que les màximes no quedaran tan curtes, l'ambient obligarà a fer servir màniga llarga a estones, sobretot a primera hora i al vespre. On plourà amb més ganes avui tornarà a ser a les Illes. Aquesta nit una nova tempesta ha descarregat 41 l/m2 en només a una hora Palma, 31 a Esporles, 28 a Pollença i 22 a Artà.

Els xàfecs aniran a la baixa amb el pas de les hores, però fins a mitjan horabaixa continuaran apareixent de manera més intermitent. Tempestes també al sud del País Valencià. A la resta del territori el matí serà mig ennuvolat, però només amb xàfecs aïllats a la Catalunya Central, a la tarda tornarà a augmentar la inestabilitat i descarregaran més xàfecs en aquest sector, però també a força comarques prelitorals de Barcelona i de Girona, de nit també cauran ruixats sobtats a la Costa Central i a la Costa Daurada.

Demà a Catalunya la dinàmica no serà gaire diferent, dia mig ennuvolat, molt fresc, i amb risc de xàfecs sobtats sobretot a la meitat est. Al País Valencià el temps empitjorarà amb el pas de les hores, i al vespre plourà amb ganes a qualsevol comarca, fins i tot amb alguns aiguats en comarques com la Safor i la Marina Alta. Aquestes pluges d'última hora també afectaran en menor mesura la Costa Daurada i les Terres de l'Ebre. El temps no millorarà de debò fins divendres, els mapes del temps fan pensar que el sol sí que lluirà gairebé arreu el cap de setmana, amb temperatures que, sense recuperar el to de la setmana passada, s'acostarien més a l'estiu.

A www.arabalears.cat/meteo hi trobareu la previsió per al vostre municipi.

stats