Societat 01/08/2013

El jutge creu que la trucada és insuficient per imputar l'interventor

Segons la interlocutòria, la trucada que l'operari va fer al maquinista és desafortunada, però insuficient per atribuir-li una imprudència

Efe
1 min
El maquinista del tren descarrilat, Francisco José Garzón, va quedar en llibertat amb càrrecs després de declarar diumenge davant del jutge.

Santiago de Compostel·laEl jutge Luis Aláez ha citat a declarar l'interventor Antonio Martín Marugán, l'operari que va fer la trucada al maquinista des dels vagons de l'Alvia accidentat a Santiago el dia 24 de juliol. Marugán declararà divendres a les 10 del matí en qualitat de testimoni, ja que el jutge considera que la trucada, si bé sembla "desafortunada pel lloc o moment en què es va fer", és motiu "insuficient" per atribuir-li una imprudència amb rellevància penal per l'accident que, segons la interlocutòria, sembla tenir la causa "en la conducta inapropiada i imprevisible del maquinista".

L'interventor no ha volgut fer declaracions aquest dijous perquè ha assenyalat que es troba "immers en un procés judicial" i que no pot fer cap declaració fora del jutjat. Marugán sí que va parlar ahir, dimecres, amb els mitjans i va explicar que estava "molt atordit" i que "mai va voler ocultar la conversa", i va dir que estava convençut "que Garzón tampoc", en referència a la conversa telefònica que van mantenir segons abans del descarrilament.

El contingut del diàleg es va fer públic després de l'obertura de les caixes negres, les dades de les quals s'entregaran aquest dijous al magistrat instructor.

stats