Societat 04/06/2013

Un home descobreix, després de 66 anys, que és una dona

Va descobrir el seu autèntic gènere durant una revisió mèdica en un hospital de Hong Kong

Efe
2 min
El Queen Elizabeth Hospital, a Hong Kong, on un home va descobrir, després de 66 anys, que és una dona

Hong KongUn home de 66 anys que va acudir a un hospital de Hong Kong per una inflamació a l'abdomen va rebre una impactant notícia quan, després de ser sotmès a una revisió, el diagnòstic va dictaminar que es tractava d'un quist en un ovari; i és que, en realitat, sempre havia estat una dona. Segons publica aquest dimarts el diari 'South Xina Morning Post', la confusió és deguda a una condició molt poc comuna que resulta de la combinació de dos desordres genètics: la síndrome de Turner i la hiperplàsia adrenal congènita (HAC). La síndrome impedeix a les dones tenir fills, mentre que la HAC provoca un augment de les hormones masculines i proporciona una aparença d'home.

Amb barba, un petit penis però sense testicles, el pacient, un xinès orfe nascut al Vietnam, havia considerat tota la seva vida que era un home, apunta la prestigiosa revista mèdica 'Hong Kong Medical Journal'. "És un cas molt interessant i molt estrany de dues síndromes combinades. És probable que no en sorgeixi un de similar en el futur pròxim", assegura en aquesta publicació en pediatria Ellis Hon Kam-Iun.

Després de saber la seva situació a l'hospital Queen Elizabeth de l'illa, el pacient, que prefereix mantenir l'anonimat, va decidir continuar la seva vida com a home i començar un tractament d'hormones masculines. Només hi ha constància de sis casos com el seu en la història mèdica mundial, tot i que els diagnòstics es van fer de manera més primerenca.

La síndrome de Turner té una prevalença estimada d'una per a cada 2.500 o 3.000 dones, i implica tenir només un cromosoma X, en lloc de dos, com és més habitual. El seu diagnòstic acostuma a detectar-se en tests prenatals, però la combinació d'aquesta síndrome amb la HAC ha retardat fins a un límit inaudit el coneixement d'aquest pacient del seu gènere real.

stats