METEOROLOGIA
Societat 09/06/2013

El nou edifici dels Encants s'inunda deu dies abans de la inauguració

Ara
2 min

Barcelona.Les intenses pluges registrades ahir al matí a la ciutat de Barcelona van causar problemes a la teulada del nou edifici del mercat dels Encants, només deu dies abans de la inauguració. La coberta no va suportar l'impacte de tota l'aigua que va caure en poca estona i es va inundar part del soterrani, cosa que va afectar la mercaderia d'alguns paradistes, que aquests dies han començat el trasllat. Segons fonts de l'Ajuntament, la tromba va desbordar els canals de la coberta entorn dels pilars de l'edifici i també va desconnectar els desaigües en forma de colze que recullen l'aigua de la teulada.

Malgrat aquesta situació, el consistori manté la data del dia 19 d'aquest mes per a la posada en marxa del nou edifici -que ha costat 47 milions d'euros- en fase de proves i el dia 21 per a la inauguració oficial. Dimarts que ve la Junta de Paradistes dels Encants Vells es reunirà amb els enginyers i el personal responsable de l'obra del nou edifici per tractar la situació creada amb la forta pluja i els problemes que presenta la coberta. El mercat havia d'inaugurar-se en un principi el dia 14 de juny, però els paradistes van demanar a finals de maig ajornar la data una setmana en considerar molt ajustat el calendari d'obres.

Un front de tempestes va escombrar ahir al matí Catalunya d'oest a est, amb precipitacions intenses i fort vent, encara que amb afectació desigual. En algunes àrees de Lleida les fortes pedregades van perjudicar plantacions de fruita, com la nectarina i el préssec.

El telèfon d'emergències va rebre més de 230 trucades per la pluja, la majoria concentrades entre les nou del matí i el migdia. Destaquen els 52,5 litres de Mas de Barberans (Montsià), els 47 d'Ulldecona i els 40 litres de Castellbisbal (Vallès Occidental). Al Pirineu la neu va tornar a fer acte de presència per sobre dels 1.800 metres i va nevar amb força en indrets com la Vall de Núria o Vallter 2000.

stats