MIGRACIONS
Societat 14/06/2013

La crisi dispara els espanyols que emigren a cercar feina

Així ho indica l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmics (OCDE)

L. F.
1 min

Brussel·les.Grècia i Espanya són els dos estats membres amb un nivell d'atur més elevat. No és casualitat que siguin també els països on hi ha més treballadors que decideixen anar a l'estranger a buscar feina, principalment a Alemanya i el Regne Unit. És una de les conclusions de l'estudi que va presentar ahir l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmics (OCDE) sobre l'impacte de la crisi en l'emigració a Europa.

Segons l'informe, el nombre d'espanyols que han marxat a la UE a buscar feina ha augmentat en un 50% en els últims cinc anys i la tendència és a l'alça. El principal destí és Alemanya, però, tot i que la situació del mercat laboral en aquest país és molt millor que a Espanya, el 66% dels espanyols tornen a casa sense feina. Entre el gener i el setembre de l'any passat 55.000 espanyols van marxar a altres països europeus a buscar oportunitats laborals, gairebé la mateixa xifra que en tot el 2011 (57.000) i molt més elevada que el 2010 (37.000).

El secretari general de l'OCDE, Angel Gurría, creu que quan la situació econòmica remunti, els treballadors que han marxat tornaran. "Els espanyols van a altres països perquè a Espanya ara no hi ha oportunitats de feina, però quan les coses millorin, tornaran i tindran més experiència i noves habilitats".

stats