Societat 29/08/2013

Un científic assegura que la vida podria haver vingut de Mart

El professor Steven Benner, el primer investigador a sintetitzar un gen, afirma que un mineral procedent del Planeta Vermell podria haver sigut la clau del desenvolupament dels primers éssers vius

Efe
1 min
Fotografia de la superfície de Mart feta per la sonda Viking

RomaEl professor Steven A. Benner, especialista en biologia i primer investigador a sintetitzar un gen, afirma que una forma mineral molt oxidada de l'element anomenat molibdè, que només es trobaria a Mart, podria haver sigut fonamental en l'origen de la vida. "Fa 3.000 milions d'anys, aquesta forma mineral només existia al Planeta Vermell", va dir el científic durant una conferència Goldschmidt a Florència (Itàlia).

Benner va explicar que el molibdè, com el bor, hauria sigut crucial en la formació de les molècules orgàniques, ja que permet el desenvolupament del material orgànic i evita que sigui transformat, amb la llum o la calor, "en un material similar al quitrà". "L'anàlisi d'un meteorit marcià ha demostrat recentment que hi havia bor a Mart, i creiem que també existia la forma oxidada de molibdè", va mantenir l'investigador.

El professor va assegurar que "l'evidència apunta que tots som, de fet, marcians" i que la vida hauria començat a Mart abans d'arribar a la Terra "a bord d'una roca". "No obstant això, vam tenir sort d'acabar aquí perquè certament la Terra ha sigut el millor dels dos planetes per mantenir-hi la vida", va puntualitzar Benner.

stats