Societat 25/08/2013

El benefici d'El Corte Inglés cau un 18,7%

El grup de grans magatzems nomena un nou conseller delegat, Dimas Gimeno Álvarez, nebot del president del grup, Isidoro Álvarez

Europa Press
2 min

MadridEl Corte Inglés va tancar el seu últim any fiscal, entre el març del 2012 i el febrer del 2013, amb una caiguda del 18,32% en el benefici net consolidat, fins als 171,5 milions d'euros, en el pitjor any de la crisi econòmica i en un escenari marcat per la debilitat del consum familiar.

La xifra de negocis de la companyia es va situar en 14.552,4 milions d'euros, un 7,7% menys que els 15.778 milions d'euros registrats en l'exercici anterior, tot mantenint la quota de mercat.

La junta d'accionistes de la companyia va aprovar aquest diumenge l'informe de gestió i resultats d'un exercici que, en paraules del seu president, Isidoro Álvarez, ha estat marcat per "la recessió econòmica general i per la confluència de factors molt negatius per al consum de les llars espanyoles", i ha recordat que el comerç encadena "cinc anys consecutius de retrocessos" en les vendes.

El benefici brut d'explotació (ebitda) va ser de 734,88 milions d'euros, un 11,06% inferior, mentre que el resultat d'explotació (ebit) va créixer un 2,5%, fins als 336,4 milions d'euros.

En aquest context, la gestió de la companyia ha anat orientada a la consolidació del pla d'expansió i de l'esforç inversor amb un descens del 5,4% del 'cash-flow', fins als 676,64 milions d'euros.

Isidoro Álvarez va afirmar en el discurs pronunciat a la junta que El Corte Inglés encara "els nous reptes amb la determinació de sempre, amb esperit d'innovació, renovació i millora contínua".

A més, en aquest període de recessió econòmica general el grup ha mantingut l'ocupació, amb una plantilla de 96.678 treballadors –el 94% amb contractes indefinits–, 2.645 menys que l'any passat per "jubilacions o terminació de contractes temporals", segons han informat a Europa Press fonts de la companyia. Als centres d'El Corte Inglés treballen a més prop de 20.000 persones d'altres empreses.

La junta també ha nomenat Dimas Gimeno Álvarez, el nebot d'Isidoro Álvarez, nou conseller delegat de la companyia.

stats