Societat 05/08/2013

La UE intercepta productes falsificats per valor de 1.000 milions el 2012

Alguns dels béns més falsificats van ser cigarrets, roba, joguines, perfums i medicaments

EFE / Europa Press
1 min

Brussel·lesLa Unió Europa va interceptar 40 milions de productes falsificats per valor de 1.000 milions d'euros a les seves fronteres, segons ha anunciat aquest dilluns la Comissió Europea (CE).

En concret, el 31% dels béns falsificats són cigarrets. Altres productes sospitosos de violar els drets de propietat intel·lectual el 2012 eren ampolles, làmpades, pega, piles i detergent (12%), així com material d'embalatge (10%). La roba (8,5%), les joguines (4,10%) i els perfums i cosmètics (3,6%) són altres dels articles més populars entre els falsificadors.

La majoria dels productes –el 70%– es van transportar per servei postal o mitjançant serveis de transport urgent. El 23% eren medicaments, dins dels quals la pastilla viagra va ser la més falsificada. També es van recollir analgèsics, antidepressius i tractaments contra el càncer. Només un 18% dels productes es van traslladar per transport aeri.

La Xina continua sent el país que lidera les exportacions de béns falsificats, amb un 64,51% dels articles piratejats. El Marroc, però, destaca com a falsificador de productes alimentaris.

Pel que fa al 2011, les xifres s'han reduït. Tanmateix, l'executiu comunitari ha advertit que el valor de la mercaderia interceptada "continua sent alt".

stats