SUCCESSOS
Societat 04/06/2013

Troben restes humanes al gimnàs del mestre shaolin detingut a Bilbao

La policia científica mira d'esbrinar si són d'una o més víctimes

Oskar Bañuelos
2 min

Bilbao.L'Ertzaintza ha trobat bosses amb restes humanes que podrien correspondre a una o diverses persones al gimnàs d'arts marcials ZeN4, del carrer Máximo Aguirre de Bilbao, i al pis del seu propietari, Juan Carlos Aguilar, un conegut mestre shaolin que diumenge va ser detingut com a autor de les presumptes tortures que mantenen en estat de coma Ada, una jove nigeriana que exercia la prostitució. Aguilar, de 47 anys i molt conegut a Bilbao per ser un habitual de les televisions, hauria confessat a la policia que és també l'autor de l'assassinat d'una altra prostituta la setmana passada. El cadàver, segons el seu propi testimoni, hauria estat esquarterat. De fet, l'Ertzaintza investiga les restes humanes trobades sota el tatami del gimnàs i, segons sembla, també al seu domicili. Diversos bussos rastrejaven ahir el fons de la ria, a l'altura de Deusto, seguint les indicacions del detingut.

El cas es va destapar diumenge a primera hora de la tarda, quan una vianant va observar com un home arrossegava pels cabells una dona fins a l'interior del gimnàs. La testimoni va comunicar els fets a l'Ertzaintza. Després de tirar la porta a terra, els agents van descobrir que l'agressor tenia retinguda la dona en una habitació reduïda. La víctima estava inconscient, lligada amb brides i amb signes evidents d'haver estat torturada. En roda de premsa, els responsables de l'Ertzaintza van reconèixer que les restes estaven en bosses, però "no estaven ocultes i es podien trobar", i van dir que caldrà esperar els resultats científics per "determinar el nombre de cadàvers als quals poden pertànyer" .

Pistes als contenidors

La recerca de més pistes va portar la policia, diumenge mateix a la nit, a retirar els contenidors d'escombraries dels voltants de l'establiment esportiu, situat al centre de Bilbao, per poder-los inspeccionar. Cotxes policials van escortar els camions d'escombraries fins a un apartat de l'abocador de Castrejana, on agents de la policia científica van investigar durant hores si contenien més restes humanes. Ahir es va saber que els veïns del bloc situat al costat del gimnàs havien avisat dissabte a la nit els Bombers per "un conat d'incendi". Van sentir una forta pudor de fum procedent dels baixos, on s'ubica el gimnàs Zen4. Ara se sospita que potser la fumera va ser producte d'un intent de desfer-se de les proves.

Ada, de 29 anys, lluita per la seva vida a l'Hospital de Basurto i els experts no descarten que, si aconsegueix sobreviure, li puguin quedar seqüeles. La comunitat nigeriana a Bilbao es va concentrar ahir davant del domicili del seu presumpte torturador amb un missatge clar: "Volem justícia, com vosaltres".

stats