Societat 01/04/2014

Trobar parella olorant una samarreta usada: la química arriba a les empreses de contactes

Webs britàniques munten cites a partir de mostres de saliva. Bars de Londres organitzen festes de feromones

Ara
2 min

BarcelonaFins a quin punt ens atrauen les bones olors? Fins a quin punt són decisives a l'hora de trobar parella? En un bar de Londres no creuen només en l'amor a primera vista i han muntat la festa de la feromona.

El joc consisteix a olorar samarretes –no precisament acabades de sortir de la rentadora– per descobrir qui t'agrada més i qui menys. L'empresa britànica Pheromone Parties organitza les trobades entre homes i dones solters. Els assistents s'han posat una peça de roba durant tres nits seguides i l'han tancat dins una bossa de plàstic per conservar tota la flaira. Al bar, es numeren les bosses per no saber de qui són. I, si a algú li agrada l'olor d'una de les samarretes, en fa una foto que es projecta a la paret. El seu amo és lliure d'adreçar-se a la persona que l'ha triat, a l'espera que sorgeixi l'amor.

Claire Selby, una de les participants, explica a la BBC que l'olfacte és per a ella una part important de l'atracció. "Crec que quan un comença a sortir amb algú o a estar seriosament amb algú ha d'estar entre els tres primers", diu. "No es pot mantenir una relació amb algú que fa molta pudor!"

Els experts creuen que la biologia té un paper important en l'atracció i la compatibilitat de les parelles. És per això que les empreses de contactes han començat a treballar-hi. A banda de Pheromone Parties, una altra empresa britànica fa servir la bioquímica per aparellar homes i dones. La web LoveGene promet trobar la parella ideal a partir d'una mostra de saliva. El seu creador, Laurynas Pliuskys, fa un test genètic a partir de la saliva per posar en contacte parelles 'coincidents'.

Noves fórmules per afinar la cerca en els aparellaments virtuals. Els entesos adverteixen, però, que no es pot deixar tot en mans de la ciència. "En general, hem de conèixer una mica la persona perquè hi hagi química", conclou a la BBC l'expert en cites Christie Hartman.

stats