Societat 01/08/2013

Sitges canvia els noms del carrer i la plaça d'Espanya

Els vots dels grups locals de CiU i CUP aconsegueixen aprovar la nova nomenclatura, que recupera els topònims tradicionals

Ara
1 min

BarcelonaEl ple ordinari de l'Ajuntament de Sitges, celebrat el passat dilluns al capvespre, va aprovar el canvi de nomenclatura de la plaça i carrer d'Espanya pel de Pou Vedre i Bassa Rodona, respectivament. La moció es va aprovar amb els vots a favor dels grups locals de CiU i la CUP, l'abstenció del PSC i el vot en contra del PP i dels partits locals Sitges Grup Independent (SGI) y Nou Horitzó Sitges (NH).

El canvi es va començar a gestar el passat mes d'octubre, quan el representant de la CUP al consistori va convidar la resta de partits a tractar el canvi de nom per "raons històriques". Poc després, el govern local va encarregar un informe a un grup d'experts en toponímia per veure si aquesta proposta tenia prou fonaments. La resposat va ser positiva i immediatament l'Ajuntament va promoure una enquesta no vinculant on els ciutadans de Sitges van decidir el canvi de la nomenclatura del carrer i la plaça.

stats