Societat 29/06/2013

Preocupació pel patrimoni de l'Obra Social

El problema és que, tot i haver acomiadat a bona part del personal, encara existeix una petita estructura laboral, i, sobretot, actius com edificis i obres artístiques, o fons documentals, que necessiten manteniment

J.p.
2 min

Palma.El fet de no tenir activitat financera fa que Sa Nostra ja no generi ingressos propis. La seva activitat es limita a ser titular d'un 2% de BMN, situació que li impedeix prendre decisions de manera independent, i d'altra banda gestionar l'Obra Social i la Fundació. En aquests moments, el patrimoni d'aquestes entitats es troba en "perill", segons una font de Sa Nostra.

El problema és que, tot i haver acomiadat a bona part del personal, encara existeix una petita estructura laboral, i, sobretot, actius com edificis i obres artístiques, o fons documentals, que necessiten manteniment. La venda de la finca de sa Canova, on es feia experimentació agrícola, va obrir la porta de la descapitalització inevitable d'una institució que no té ingressos propis. En un primer moment, explica la mateixa font, "BMN va prometre que aportaria recursos, però el fet és que no s'aporta pràcticament res i, per tant, és possible que, per mantenir un mínim d'activitat i patrimoni, se n'hagi de vendre d'altre".

Entre els edificis representatius que té en propietat Sa Nostra, hi ha la finca de Can Tàpera, on milers d'estudiants i adults han rebut formació i han participat en tot tipus d'activitats. De moment, no hi ha plans concrets per a la possessió.

En el cas de l'edifici de Ramon Llull, en canvi, s'ha dissenyat una operació de venda que ha permès obtenir ingressos, encara que se'n podria recuperar la titularitat si Sa Nostra i l'adquirent es posen d'acord. El fons artístic també s'ha vist reduït per algunes vendes, que tenen igualment com a objectiu aconseguir liquiditat per mantenir l'activitat i pagar les nòmines del personal de la Fundació.

Alguns dels assistents a l'assemblea coincidien a comentar que el pressupost presentat no deixa del tot clar si es duran a terme operacions que puguin significar la venda d'actius importants, però tampoc això no va quedar descartat i, per tant, existeix certa preocupació per alguns béns considerats emblemàtics per Sa Nostra.

stats