Societat 02/06/2013

Pilar Carbonell: "No sé per què fan previsions tan positives. La realitat és una altra"

M. H.
2 min

Com ha començat la temporada per als restaurants de les Illes?

Les previsions solen ser més bones del que acaba passant a l'hora de la veritat. La realitat és menys del que s'anuncia. Segurament arriba la gent que ha d'arribar, però la temporada no és bona i els restaurants de les zones turístiques han tingut un mes molt magre.

És cert que el turista que arriba a les Illes al maig i al setembre és el que gasta més?

Sí, sempre ha estat així i per això preocupa tant que el maig hagi estat tan dolent. Els primers turistes són els que gasten més. Els que vénen al juliol i a l'agost vénen amb tot inclòs o amb una mitja pensió pagada que fa que no vagin als restaurants, o que hi vagin molt poc i, per tant, és una mica preocupant el que ha succeït aquest mes de maig.

Quin mercat creieu que ha baixat més?

El turisme per excel·lència per a la restauració és el turisme espanyol. Aquest sempre ha estat el que ha gastat més en restaurants, per això en notam tant la davallada. Hi ha altres mercats que vénen amb més doblers però, no ens enganem, el gruix dels que donen feina és un altre.

Podríem dir que vénen als restaurants però no gasten?

Els turistes han canviat els seus hàbits a l'hora de venir als restaurants, i això ho notam molt. No és d'ara. Però de cada vegada és més habitual que els clients comparteixin els beures i les postres. La gent gasta el mínim. S'ho pensen molt abans d'entrar, miren bé el que demanen i procuren que els surti tan econòmic com sigui possible. És el que hi ha, i als empresaris ens toca fer feina amb la realitat que tenim.

stats