MUNICIPALISME
Societat 09/06/2013

El Pi veu la reforma del règim local com "un atac"

Ara Balears
2 min

Consell.La Jornada de Política Municipal de Proposta per les Illes (El Pi), la formació que lidera Jaume Font, analitzà ahir a Consell la situació dels ajuntaments de les Illes i els efectes de la reforma de la Llei de règim local. "La societat reclama una reordenació" de les competències que permeti racionalitzar els recursos i evitar duplicitats, sense que això suposi una minva en la qualitat dels serveis que reben els ciutadans, advertí el president del partit, Jaume Font. El dirigent lamentà que s'estigui perdent l'oportunitat de fer una reforma legislativa en positiu perquè, segons ell, la nova llei de règim local suposa "un atac al municipalisme", al qual es culpabilitza dels problemes de finançament i no respon a les necessitats concretes dels ciutadans.

El Pi considera que la reforma de la llei de règim local no suposarà cap estalvi econòmic i generarà pitjors serveis públics, un fet que repercutirà tant en els empadronats com en els turistes. La formació recordà, a més, que l'administració local és l'única que ha complit amb l'estabilitat pressupostària i el control del dèficit, i aquesta reforma no només no ho reconeix, sinó que sembla culpabilitzar de la situació econòmica els consistoris. "La reforma no aposta pels ajuntaments i per evitar duplicitats, sinó per castigar-los sense garantir la qualitat i eficiència dels serveis", apuntà Font.

Una de les ponències de la jornada la coordinà el batle de Sencelles i membre de l'executiva d'El Pi a Mallorca, Joan Carles Verd, qui reclamà una regulació que reculli les singularitats dels pobles i ciutats de les Illes, com ara el seu caràcter turístic o pes demogràfic. També exigí que es retornin a governs insulars i autonòmics les competències impròpies, un dels grans "forats pressupostaris" dels consistoris.

stats