CRISI POLÍTICA A VILA
Societat 18/06/2013

Marienna Sánchez-Jáuregui ja no és alcaldessa d'Eivissa

David Ventura
2 min

Eivissa.Arran dels esdeveniments de les darreres setmanes, semblava que aquest dia no arribaria mai, però ahir, finalment, la popular Marienna Sánchez-Jáuregui deixà de ser de manera efectiva alcaldessa de la ciutat d'Eivissa.

Després d'un procés llarguíssim, un mes més tard després d'haver anunciat la dimissió, aquesta es va fer efectiva ahir en un ple extraordinari de l'Ajuntament de Vila en el qual Sánchez-Jáuregui va abandonar definitivament el càrrec.

Joan Daura, fins ara primer tinent d'alcalde, és el nou alcalde accidental de la ciutat i l'home qui té un termini de deu dies per convocar el ple extraordinari perquè la portaveu del grup municipal popular, Pilar Marí, pugui prendre possessió com a nova alcaldessa.

Sánchez-Jáuregui ja ha anunciat que no obeirà la direcció del Partit Popular insular i que no pensa tornar la seva acta de regidora, contradient la petició que li ha fet la direcció del Partit Popular d'Eivissa, que amenaçà d'expulsar-la del partit si no la tornava. Amb tot, l'exalcaldesa també advertí que farà tot el possible per evitar la seva expulsió i que "pot presentar al·legacions a l'expedient disciplinari" del PP.

Tot i el seu enfrontament amb el Partit Popular d'Eivissa, però, Sánchez-Jáuregui assegurà ahir que no impedirà el nomenament de Pilar Marí com a alcaldessa de la ciutat. De fet, Marí no tindrà problemes per aconseguir l'alcaldia en la primera votació, ja que Sánchez-Jáuregui va assegurar que votarà a favor del seu nomenament.

L'alcaldessa dimissionària tornarà ara al seu lloc com a funcionària al Consell Insular d'Eivissa i afirmà ahir en roda de premsa que, quan acabi aquesta legislatura, abandonarà definitivament la política.

En les seves darreres paraules com a alcaldessa, Sánchez-Jáuregui va atacar novament la premsa, que va acusar d'haver "intoxicat" la ciutadania i els regidors mateixos del Partit Popular amb "mitges veritats i informacions tendencioses".

stats