Societat 01/06/2013

L'STEI-i demana a la UIB si dóna per assolida la normalització

Q. T.
1 min

PalmaEl sindicat d'ensenyants STEI-i ha demanat a la Universitat de les Illes Balears un informe sobre el grau d'assoliment de la normalització lingüística, com a passa prèvia i com a argumentació per dur el Decret de Tractament Integrat de Llengües als tribunals (TIL).

Precisament, el Consell Consultiu, en l'informe sobre el decret esmentat, va fer referència que la normalització lingüística es troba consolidada. D'aquesta manera, el Govern ha pogut defensar que impulsar més hores en altres llengües no suposarà un problema pel català. Després de la reunió convocada per l'STEI-i amb membres de tota la comunitat educativa a la sala de juntes de l'edifici Ramon Llull, al campus de la UIB, per tractar els efectes negatius de l'aplicació del TIL al sistema educatiu illenc i per trobar accions conjuntes i coordinades per salvaguardar un sistema lingüístic escolar que funciona, el sindicat demana a la Universitat de les Illes Balears -entitat consultiva en matèria de llengua catalana- un informe sintètic sobre l'estat de la normalització lingüística a les Illes per tal de poder-lo adjuntar a l'argumentari de la impugnació del TIL.

Segons l'STEI-i, l'Estatut d'Autonomia encomana als poders públics que, progressivament, normalitzin la llengua catalana fins que aquesta arribi a la igualtat plena amb l'altra llengua oficial. El Decret de Tractament Integrat de Llengües que ha elaborat el govern Bauzá, previst per implantar durant el curs 2013-2014 als centres educatius de les Illes Balears, en comptes de regular una normalització progressiva de la llengua catalana, imposa una regressió del català".

stats