Societat 26/08/2013

L'Íbex perd un 0,42% però manté els 8.600 punts

El tancament per festivitat de la borsa de Londres ha provocat que sigui la sessió amb menor volum de negociació al selectiu espanyol

Arantxa García
2 min

BarcelonaL'Íbex-35 ha perdut un 0,42% aquest dilluns però ha aconseguit mantenir els 8.600 punts, fins a situar-se en els 8.649,90. La jornada d'aquest dilluns ha estat una sessió amb poc volum de negociació com a conseqüència del tancament per festivitat de la borsa de Londres, que representa bona part de la inversió estrangera que arriba al selectiu espanyol.

Sacyr ha liderat els guanys i s'ha revaloritzat un 0,94%. Darrere de la constructora s'han posicionat BME i Inditex, que han pujat un 0,65% i un 0,64%, respectivament. En el cantó contrari, Mediaset ha estat el valor que més ha patit en la sessió i ha perdut un 1,81%. L'han seguit Bankinter, que ha cedit un 1,67%, i Mapfre (1,54%).

El pessimisme també ha arribat a la banca, després que l'agència de qualificació Moody's hagi previst que la morositat de la banca espanyola continuarà creixent. Bankinter ha baixat un 1,67%, el BBVA, un 1,08%, i CaixaBank, un 0,88%. El Santander ha caigut un 0,79% i el Banco Popular, un 0,53%. El Banc Sabadell ha estat l'únic valor del sector que s'ha lliurat de les vendes i ha guanyat un 0,37%.

Les vendes també s'han estès pels grans valors del selectiu espanyol, els anomenats 'blue chips'. A banda del BBVA i el Santander, Iberdrola ha baixat un 0,30% i Repsol, un 0,25%. Telefónica, que ha aconseguit el suport d'América Móvil per a la compra d'E-Plus, s'ha sumat als guanys d'Inditex i ha pujat un 0,23%.

L'FTSE MIB italià ha estat l'altra borsa europea que ha tancat en negatiu, fins a perdre un 2,1%, després que diversos membres del partit de Silvio Berlusconi (El Poble de la Llibertat) han declarat que deixarien de donar suport al govern si el Partit Democràtic vota a favor de l'expulsió de Berlusconi del Senat.

El FTSE-100 londinenc no ha cotitzat per festivitat al Regne Unit, el CAC parisenc ha cedit un lleuger 0,06%, i el DAX alemany, en canvi, s'ha revaloritzat un 0,22%.

La prima de risc, el diferencial entre el bo espanyol i l'alemany a deu anys, ha sumat cinc punts, fins assolir els 257 punts bàsics.

stats