Mitjans públics
Societat 26/06/2013

L'ERO de la CCMA comportarà 249 acomiadaments a TV3 i 58 a Catalunya Ràdio

Les negociacions es faran per separat per a cadascun dels mitjans

Ara
1 min

BarcelonaLa proposta de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) sobre l'ERO que ha d'afectar TV3 i Catalunya Ràdio contempla que siguin acomiadats 249 treballadors de la televisió pública i 58 més de l'emissora, segons han confirmat a l'ARA fonts del comitè d'empresa de Catalunya Ràdio. Això suposa una reducció del 13,2% de la plantilla actual de TV3 –formada per 2.095 persones– i del 13,6% en el cas de la ràdio pública –que compta amb 426 empleats–. Els cinc acomiadaments que falten fins a arribar als 312 anunciats inicialment correspondrien a persones que treballen directament per a la Corporació –que té una plantilla de 50 treballadors–, que probablement serien acomiadades de forma objectiva i no a través d'un ERO.

Les xifres s'han conegut aquest dimecres a la tarda, quan la direcció de la CCMA ha lliurat al comitè d'empresa de TV3 –el de Catalunya Ràdio no ha assistit a la reunió– la documentació referent a l'expedient. Amb tot, el termini de 30 dies previst per a la negociació no ha començat encara per un problema en la constitució de la comissió negociadora, i es preveu que arrenqui divendres en el cas de l'emissora i dilluns en el de la televisió. Les negociacions es duran a terme en dos processos separats per a cadascuna de les empreses.

Just després de la reunió, uns 500 treballadors de TV3 i Catalunya Ràdio s'han manifestat davant la seu de CDC a Barcelona contra l'ERO i en defensa dels mitjans públics.

stats