Publicitat
Publicitat

L’Àrea de Salut de Menorca analitza l’exposició infantil al mercuri

L’Àrea de Salut de Menorca ha participat en un estudi sobre l’exposició infantil al mercuri a través de l’alimentació que ha permès observar associacions directes entre el consum de peix i marisc i les concentracions de mercuri a la sang dels infants menorquins. Així mateix, es varen analitzar 46 mostres alimentàries que inclouen peix, marisc, carn, fruita, verdures, formatge i ous, que es varen adquirir als mercats locals i grans magatzems de l’illa. Els aliments més contaminats eren el peix i el marisc, seguits de productes de carn i formatge. Del total d’espècies de peix i marisc analitzades, es va constatar que el 66% superaven els límits de seguretat del consum humà fixats per la Unió Europea. Les dades contaminants dels aliments es varen combinar amb el patró del seu consum i es va determinar que no representa un perill per a la salut, ja que la majoria del peix que es consumeix és de fora de la Mediterrània occidental central. “Globalment, el consum de peix és bo; hem fet diferents anàlisis mirant el consum de peix en relació amb diferents problemes de salut i mai no ha sortit que el consum de peix sigui un factor de risc”, conclou Maties Torrent, metge de l’Àrea de Salut de Menorca.

Etiquetes