Societat 31/08/2013

Més sol i més calor que els últims dies

Cap de setmana amb moltes hores de cel clar i ja sense ruixats enlloc. Ambient fresc a primera hora i calor moderada al migdia

Marc Candela
2 min

BarcelonaTot i que hem encetat el dissabte encara amb força núvols a la costa i al prelitoral central, aquest cap de setmana el passarem amb moltes hores de cel clar i sense haver d'obrir el paraigua enlloc. De fet, les clarianes aviat guanyaran terreny allà on el dia s'ha aixecat més tapat i a mig matí el sol ja s'imposarà també a Palma, Barcelona o Vilanova i la Geltrú. A la tarda tornaran a créixer nuvolades en punts de muntanya de la meitat nord del país, però, a diferència dels últims dies, no tindran cap mena de conseqüència.

Diumenge el panorama meteorològic variarà ben poc i, de fet, les últimes actualitzacions dels mapes del temps no insinuen cap canvi de tendència abans de dimecres o dijous. Sí que apunten, en canvi, un temps una mica més insegur i variable de cara al tram final de la setmana vinent.

Tot plegat acompanyat d'un ambient fresc a primera hora -especialment a les comarques interiors- i d'una calor molt moderada al migdia, amb màximes que sovint es mouran entre els 25 i els 30 graus. Demà els termòmetres podran repuntar un pèl, però tot fa pensar que aquest ambient de finals d'estiu ens acompanyarà com a mínim cinc o sis dies més i que no serà fins al pròxim cap de setmana que patirem una nova i clara refrescada.

El vent de nord, per la seva banda, bufarà amb cops moderats durant tot el cap de setmana al Rosselló, a l'extrem nord de la Costa Brava i a bona part de les Illes, i a estones també farà la guitza a les Terres de l'Ebre.

Trobareu la previsió actualitzada per al vostre municipi a www.arabalears.cat/meteo. Recordeu que podeu compartir dades i fotografies a través de la Méteo Social.

stats