LA MÉTEO
Societat 15/06/2013

Últim cap de setmana de primavera amb ambient de ple estiu

Aquesta tarda tornarem a superar els 30 graus a moltes comarques interiors i demà assolirem les temperatures més altes d'aquesta primera calorada de la temporada

Marc Candela
2 min

BarcelonaAquesta nit també ha estat de força mal dormir a la façana litoral. De matinada no s'ha baixat dels 20 graus a la ciutat de Barcelona i només ens hem situat per sota els 15 al Pirineu i en alguns sectors de la Catalunya central. Avui el mercuri es tornarà a enfilar ràpidament –a mig matí la temperatura de sensació ja ronda els 30 graus en alguns trams de costa– i a primera hora de la tarda els termòmetres es mouran entre uns càlids 29 i 32 graus a l'interior del país. I demà patirem el pic de calor d'aquest inici d'estiu, amb màximes que podran repuntar fins als 36 o 37 graus a Ponent i a la vall de l'Ebre.

Ambient d'estiu que vindrà acompanyat de moltes hores de cel clar. En tot cas, amb alguns intervals de núvols fins a mig matí prop de mar i amb quatre nuvolades de tarda –i alguna tronada aïllada al Pirineu– en punts de muntanya del terç nord del país. Diumenge també gaudirem d'un bon sol i, a tot estirar, apareixeran alguns bancs de boira poc persistents a primera línia de la costa. Al País Valencià i a les Illes el cap de setmana serà igualment assolellat i fins i tot més càlid que al Principat. De fet, no seria estrany que cap al Vinalopó, la vall de Cofrents o la Plana d'Utiel superessin ja avui els 35 graus.

Divendres vinent encetarem l'estiu astronòmic, i aquesta proximitat amb el solstici d'estiu ens obliga a recordar, una vegada més, que cal extremar la protecció davant la radiació solar, que a aquestes altures de temporada incideix molt verticalment sobre nosaltres.

Per últim, també cal tenir en compte que l'aigua del mar no s'escalfa tan ràpidament com l'aire i que el sobtat ascens tèrmic dels últims dies no ha tingut una incidència gaire significativa en la temperatura de l'aigua: a la costa Daurada ronda els 20 graus, a la costa Central supera lleugerament els 19 i en força trams de la costa Brava encara se situa per sota els 18 graus.

A www.ara.cat/meteo trobareu la previsió actualitzada per al vostre municipi. Recordeu que podeu compartir dades i fotografies a través de la Méteo Social.

stats