CrònicaPitiüsa
Societat 02/06/2013

Dimitir per només 21.000 euros, una banalitat

David Ventura
2 min

EivissaSánchez-Jáuregui, penúltim capítol

Diuen que als polítics els costa dimitir. En el cas de la batlessa d'Eivissa, Marienna Sánchez-Jáuregui, el tòpic s'ha complit al peu de la lletra. Tot i que la Comissió Informativa encarregada per l'Ajuntament va dictaminar que la primera vara havia arribat a un acord verbal, a esquena del seu equip de govern, per pagar 140.000 euros a un grup de comunicació afí -una quantitat que estava fora de pressupost- i, després que 18 dels 21 regidors de la corporació en demanassin la dimissió, inclosos sis edils dels seu propi partit, després que el president del PP li hagués demanat que partís d'una vegada, després d'una agonia amb punts de teatre de l'absurd, com quan va dir que dimitia però no quan i després va desaparèixer durant cinc dies perquè tenia una "descomposició gastrointestinal", i quan imaginàvem Marienna encadenada al seu despatx i clavant les ungles a les potes de la taula... finalment, Sánchez-Jáuregui ha anunciat que ara sí, que va de debò, que ara sí que se'n va, i que ho farà el proper dia 5.

Durant aquests dies, Sánchez-Jáuregui ha tirat de manual i ha dit que és víctima d'una "conspiració" i ha carregat contra els mitjans que, afirma, "tenen interessos inconfessables" per enfonsar-la.

Consolidar més salari

Molts pensen que si ha resistit tant a dimitir és perquè la batlessa és funcionària del Consell, dia 11 farà dos anys com a primera vara i això li permetrà consolidar un complement de 6.000 euros anuals. No obstant això, potser la resistència a dimitir és perquè s'ha cregut les pròpies històries. De fet, en el darrer ple, va dir una frase significativa: "Però si només han estat 21.000 euros!". És a dir, finalment ha dimitit per tres factures pagades irregularment al setmanati Prensa Pitiusa, que han suposat poc més de 21.000 euros a l'erari públic... "Només 21.000 euros!".

Tenint en compte les ingents quantitats de milions que s'han gastat en les autovies d'Eivissa -i que encara s'estan pagant-, en el sobrecost de les residències, en els milions que estan enterrats al CETIS i en les muntanyes de doblers públics perduts per la mala gestió d'Eivissa Centre... és a dir, després de la dilapidació de la riquesa pública que s'ha practicat a Eivissa, dimitir per 21.000 euros sembla ridícul. Tanmateix, pareix que hi ha coincidència que Jáuregui havia de partir, i no pels doblers, sinó perquè va mentir als seus regidors, a la ciutadania, quan es va voler explicar, va mentir al ple. I en els països civilitzats -per exemple, en els anglosaxons- els polítics que són descoberts mentint dimiteixen.

stats