Societat 22/08/2013

Desenvolupen un cotxe elèctric plegable a Corea del Sud

L'institut KAIST de Daejeon presenta l'Armadillo-T, un vehicle capaç de replegar-se sobre si mateix per ocupar menys espai

Ara
1 min

BarcelonaBuscar aparcament durant hores o quedar retingut en embussos infinits són situacions molt familiars per als habitants de les grans ciutats. Per intentar pal·liar el problema, l'equip que dirigeix el professor In-Soo Suh, de l'institut de ciència i tecnologia KAIST de Daejeon (Corea del Sud), ha presentat un cotxe capaç de plegar-se per ocupar menys espai. El vehicle funciona exclusivament amb electricitat i ha sigut dissenyat amb unes dimensions prou reduïdes −un cop plegat, no arriba als 2 m de longitud− per poder-lo aparcar pràcticament en qualsevol espai.

El giny, que ha rebut el nom d'Armadillo-T, imita la protecció característica d'aquest animal d'origen sud-americà per replegar-se sobre si mateix. Consta de quatre motors elèctrics, un per roda, i pesa només 450 kg. El professor In-Soo Suh va declarar durant la presentació del vehicle que espera que es converteixi en "una alternativa" als voluminosos cotxes de gasolina.

stats