ASSEMBLEA GENERAL DE SA NOSTRA
Societat 29/06/2013

Demanen la dimissió de Pau Dols i Fernando Alzamora

Representants dels empleats i dels impositors de Sa Nostra els acusen de mala gestió

Jaume Perelló
2 min
Demanen la dimissió de Pau Dols i Fernando Alzamora

Palma."Totes les notícies eren penoses. Hem conegut temps millors". Així definia ahir un dels representants dels patrons l'assemblea general de Sa Nostra, duita a terme dijous i en el transcurs de la qual es passà revista a la situació econòmica i social d'una de les entitats més importants de les Illes Balears, avui en situació d'importantíssim retrocés.

La reunió començà amb un to serè, però acabà amb dues intervencions molt dures, en les quals un representant dels treballadors i un dels impositors demanaren la dimissió del director general, Pau Dols, i del president de Sa Nostra, Fernando Alzamora, per "mala gestió". Tot i aquestes opinions enfrontades totalment als actuals responsables de Sa Nostra, l'assemblea aprovà els comptes i la programació.

Un 2% de BMN

Les primeres informacions aportades per la direcció general, per boca de Pau Dols, serviren als assistents per conèixer la situació del grup Banc Mare Nostrum, actual propietari de Sa Nostra. Acabada aquesta part, s'encetaren els punts de l'ordre del dia que corresponien estrictament a la situació de l'entitat balear. S'informà els assistents que, una vegada finalitzat el procés de fusió amb BMN i l'aplicació de tots els paràmetres previstos en el procés de convergència, Sa Nostra hi té una participació únicament del 2%, tal com va informar ARA Balears fa dues setmanes.

Aquesta dada va provocar més d'una "arrufada de nas", segons un del assistents, que prefereix no identificar-se. "Hem de pensar que quan es va començar el procés, Sa Nostra tenia un 13% de BMN, i és inexplicable que ara només signifiquem un 2% del banc. Bé, sí que té una explicació: han fet bé els comptes i deuen haver trobat que Sa Nostra està pitjor del que se'ns havia dit des de la direcció", afirmà aquesta font.

El fet és que Sa Nostra com a entitat ja no té cap activitat financera, sinó que únicament té un 2% de BMN, a més de ser propietària d'una Fundació i Obra Social. Precisament el manteniment d'aquesta fundació, la seva estructura i l'activitat és un dels problemes més importants del pressupost que es va presentar a l'assemblea. La no generació d'ingressos econòmics per haver perdut l'activitat financera fa que Sa Nostra depengui completament de l'assignació de BMN.

Tot aquest panorama féu que, avançada la sessió, es produïssin dues intervencions prou dures. Jaume Sastre, que des de l'any 2012 és representant dels impositors, va criticar amb molta contundència la gestió de Pau Dols i del president Alzamora, a qui retragué diferents operacions, com el crèdit de 50 milions de dòlars atorgat a Juan Tolo Seguí i que Sa Nostra no pogué recuperar.

Pau Dols, davant les fortes crítiques, digué que l'expedient del Banc d'Espanya sobre l'operació ja "no està obert". Pel que fa als representants dels treballadors, un dels assistents confirma que es va realitzar la lectura en veu alta d'un informe en el qual es demanava la dimissió de Dols i d'Alzamora, ja que se'ls assenyala com els "còmplices del saqueig" patit per Sa Nostra.

stats