Societat 25/06/2013

La CEOE proposa deslligar aviat les pensions de l'IPC i accelerar la jubilació als 67 anys

El secretari general de la patronal, José María Lacasa, compareix a la Comissió del Pacte de Toledo i defensa que es tingui en compte tota la vida laboral per calcular la pensió

Efe
1 min

MadridEl secretari general de la CEOE, José María Lacasa, ha defensat aquest dimarts que es desvinculin les pensions de l'Index de Preus al Consum (IPC) i ha demanat que el debat sobre la reforma del sistema sigui "breu".

Durant la seva compareixença a la Comissió parlamentària del Pacte de Toledo, Lacasa també s'ha mostrat partidari que s'avanci la posada en marxa del factor de sostenibilitat de les pensions, és a dir, les recomanacions dels experts per lligar pensions a esperança de vida i altres factors com l'evolució econòmica.

També ha proposat que es canviï el sistema de càlcul i que es tingui en compte tota la vida laboral dels treballadors i no només els últims anys cotitzats com ara.

La CEOE, ha afegit, és partidària que les mútues de treball tinguin més responsabilitat en els processos d'incapacitat temporal dels treballadors així com d'impulsar la previsió complementària individual amb caràcter voluntari.

Lacasa ha reivindicat la baixada de cotitzacions socials per als empresaris i ha subratllat que la prestació complementària en l'àmbit empresarial han de convertir-se en "atractiu" per a les empreses.

stats