Societat 08/08/2013

Arrenca a Barcelona el festival gai més gran d'Europa

Unes 70.000 persones, el 70% de les quals, estrangeres, participaran en un esdeveniment que suposa una injecció econòmica de més de 100 milions d'euros per a la ciutat

Arnau Nadeu
2 min
Circuit Festival

BarcelonaAquest dijous comença a Barcelona el Circuit Festival, la trobada d'oci gai i lesbià més gran d'Europa. L'esdeveniment, que arriba a la seva sisena edició, s'allargarà fins diumenge de la setmana que ve i incorpora quatre novetats diürnes a l'aire lliure i les ja tradicionals festes aquàtiques. A partir de primera hora de la tarda, el Welcome Point situat a la rambla de Catalunya es començarà a omplir d'uns participants que, segons l'organització, està previst que arribin a la xifra de 70.000 al llarg dels deu dies que durarà el festival.

Amb més de 30 activitats diürnes i un cartell de 60 DJ i artistes, el Circuit Festival s'ha consolidat com una proposta pionera a Europa que permet als seus assistents normalitzar la seva tendència sexual i relacionar-se lliurement amb altres persones d'aquest col·lectiu. Una possibilitat que és encara més important per a molts estrangers que participen al festival, ja que alguns d'ells ho tenen "pràcticament impossible" als seus països d'origen. De fet, més del 70% dels participants de l'edició de l'any passat eren estrangers.

Impacte econòmic

Per altra banda, el Circuit Festival representa un dinamitzador econòmic per a Barcelona. I és que la despesa estimada per persona i dia és de 250 euros repartits entre allotjament, compres, oci i dietes. Tenint en compte que la mitjana de pernoctacions dels assistents durant el festival és de 7 nits, en total suposa una injecció econòmica de més de 100 milions d'euros per a la ciutat. A més, l'esdeveniment consolida Barcelona com un destí 'gayfriendly' a través de la promoció anual que l'organització realitza mundialment.

L'edició d'enguany incorpora també un vessant solidari. Tot i que la majoria d'activitats diürnes són gratuïtes, algunes són de pagament, perquè s'organitzen conjuntament amb diverses ONG. En aquest sentit, els beneficis que generin aniran íntegrament destinats a aquestes organitzacions.

stats