Tema del dia 21/06/2013

"No el podem donar a Núñez?"

Munar diu que es va plantejar que s'adjudicàs el solar a Josel però les bases no ho permetien

A. A.
2 min
NADAL VA PROTEGIR MUNAR  En cap moment Miquel Nadal no va voler implicar Maria Antònia Munar en el procés de decisió de la venda dels terrenys de Can Domenge.

Palma.El judici del cas Can Domenge ens revela una fotografia clara dels governs de Mallorca passats en mans d'Unió Mallorquina. Les principals declaracions d'ahir, la de Miquel Nadal i la de Maria Antònia Munar, permeteren donar carta pública a rumorologia lligada a la història urbanística d'aquesta ciutat.

Can Domenge i l'edifici de Gesa -avui en sòl públic- són dos temes que aniran per sempre lligats. Ahir foren relacionats davant el tribunal.

Maria Antònia Munar assegurà que una vegada va saber que l'empresa Josel -Núñez i Navarro (en aquell moment propietària del solar de Gesa)- havia fet una oferta de 60 milions per Can Domenge demanà si no se li podia adjudicar el solar. Poc abans ho havia dit Nadal. "Jo crec que ella (referint-se a Munar) es plantejà donar-lo a Núñez... pensava que, si no, se li feia una mala jugada".

"Bé, si ofereix 60 milions no l'hi podem donar? Em digueren que no. L'explicació s'havia de trobar en les bases del concurs inspirades mà a mà, sobre, sobre va entre Sacresa i Miquel Nadal. Unes bases que prioritzaven el projecte, la seva qualitat i caràcter emblemàtic, per damunt de l'oferta econòmica. Unes bases que fixaven 15 punts màxims de valoració per l'oferta econòmica, de manera que a partir dels 30 milions d'oferta, fossin els que fossin, els punts continuaven sent 15. Curiosament, 30 milions és la xifra que ahir els representants de Sacresa digueren que era la correcta per al solar de Can Domenge, considerant impossible una xifra de 60 milions.

Després vingué la protecció de Gesa per part del Consell Insular i, segons va dir ahir Munar, "la querella que va interposar Josel va venir motivada perquè es va protegir Gesa". Núñez i Navarro exerceix l'acusació en el judici del cas Can Domenge. I és que Núñez i Navarro oferí el doble que Sacresa.

Tot i que seran els pèrits els qui parlaran sobre si el valor que es va pagar per Can Domenge per part de Sacresa és o no adequat, ahir ja es varen apuntar dubtes.

El funcionari del Consell que va fer l'informe en el qual es basa el preu "màxim" dels 30 milions d'euros digué ahir que la seva valoració tenia la consideració d'una valoració cadastral, sense poder-se considerar un preu de mercat. A més a més, el funcionari destacà que el solar de Can Domenge és un dels més complicats de la ciutat i que una estimació sobre què pot valer en el mercat és molt complexa i hauria necessitat assessoria externa.

stats