Misc 27/11/2016

La Torre Trump

El símbol del Somni Americà i la prosperitat esdevé encara més poderós amb el magnat al capdavant de la Casa Blanca. L’edifici és ara el centre de la transició política i l’exemplificació d’un llarg camí fins a arribar a seure al Despatx Oval

Text: Albert Naya / Infografia: Eduard Forroll
2 min

Ben a prop de l’extens Central Park, l’històric Rockefeller Center o el fotogènic Hotel Plaza, la Torre Trump s’alça com un dels símbols que, en forma d’edifici, distingeixen la ciutat de Nova York. Ara bé, aquest gratacel no només destaca per ser un dels més glamurosos de la ciutat, sinó per ostentar tot el poder polític del país entre les seves quatre parets.

La Torre Trump té una alçada de 202 metres en què Trump és el rei indiscutible i des d’on controla cada detall del traspàs de poders en curs a la Casa Blanca. Les tonalitats daurades dels cabells de Trump també impregnen el majestuós lobi on va anunciar que es presentaria a unes eleccions presidencials que va guanyar contra tots els pronòstics. Els materials nobles que es poden veure a l’entrada de l’edifici fan apologia de la seva personalitat: robustes parets de marbre i recobriments d’or il·luminant una sala que ha estat, i ara encara més, a les televisions de tot el planeta i, fins i tot, a les pantalles dels cinemes per les nombroses aparicions en sèries i pel·lícules.

Pocs habitants de la ciutat desconeixen aquest edifici, al número 721 de la coneguda Cinquena Avinguda, punt de reunió ara de totes les manifestacions en contra d’un mandat que encara no ha començat. Els quatre ascensors, flanquejats per homes enfundats de negre, són d’or. Però només un puja a l’àtic de tres pisos i 100 milions de dòlars que ostenta el magnat a dalt de tot. La decoració rococó del segle XVIII de l’habitatge sobrecarrega l’espai on es poden entreveure els primers metres de l’estat veí de Nova Jersey, el Central Park o els gratacels de la capital financera del món.

El negoci, primer

A l’interior de la torre, una cascada de 18 metres és testimoni de les botigues més ostentoses del planeta, com Gucci o Tiffany’s, i espais made in America, com Starbucks. Una altra mostra de la personalitat que podria definir al magnat. Per ampliar el patrimoni de Trump, i segurament el finançament de la seva campanya presidencial, qualsevol admirador pot adquirir els llibres del magnat, xocolatines en forma de lingot d’or o, fins i tot, la seva pròpia fragància. L’univers Trump no s’entendria si no portés el seu nom, per tant, els espais gastronòmics no n’estan exempts: Trump Grill, Trump Cafe o Trump Bar. La seva filla Ivanka també gaudeix d’un espai per al seu negoci de joies: Ivanka Trump Fine Jewelry Boutique, on les peces dissenyades per ella mateixa varien entre els 500 i els 47.000 dòlars. Inaugurada l’any 1982 per l’alcalde novaiorquès d’aleshores, Ed Koch, la Torre Trump té un total de 58 pisos, en els quals també hi ha habitatges que varien entre els dos milions de dòlars i pugen fins als onze. Només les persones més adinerades del planeta es poden permetre viure sota el sostre del nou president, que deixarà les dependències, això sí, al mes de gener quan prengui possessió.

Latorretrump
stats