LA REAL
Societat 20/08/2013

La romeria de Sant Bernat "apaga" l'estiu palmesà

A les sis de l'horabaixa va començar la celebració de la revetla de Sant Bernat, amb l'arribada dels carretons típics mallorquins, preparats i guarnits pel concurs

Ara Balears
2 min

Palma.El monestir del Secar de la Real va celebrar, com marca la tradició, la romeria en la vigília de Sant Bernat, el sant que se celebra avui i que, segons la cultura popular, "apaga" l'estiu més fort. Ahir, dilluns, una dotzena de carretons desfilaren fins al monestir palmesà, on es va fer també la benedicció de l'alfabeguera.

A les sis de l'horabaixa va començar la celebració de la revetla de Sant Bernat, amb l'arribada dels carretons típics mallorquins, preparats i guarnits pel concurs. Bona part dels que menaven els carretons anaven vestits amb indumentària pagesa i durant el seu pas sonaren les xeremies.

Enguany el grup estava format per músics de diversos punts de l'illa, que sonaren una bona estona mentre els participants en la romeria anaven entrant al recinte de la Real. En l'acte, hi va participar el vicepresident del Consell de Mallorca, Joan Rotger.

Un taller de fang, un de brodats i un mercat solidari per recollir fons per a les persones més necessitades foren algunes de les activitats que s'havien organitzat amb motiu de la celebració de Sant Bernat. També es va inaugurar una exposició d'obres d'art i els assistents trobaren un seguit de paradetes on es podien comprar productes locals.

Poc abans de les 20 hores, va començar un dels moments més significatius i més esperats, l'ofici a l'església del monestir de la Real, que cada any s'omple de fidels i persones que formen part de la romeria palmesana. A l'ofici d'ahir es va fer la també tradicional benedicció dels ramets d'alfabeguera, i hi va participar la coral Parroquial amb els seus cants.

Una vegada finalitzat l'ofici, la revetla va acabar amb música en directe amb l'actuació dels grups Estol de Ponent i Al-Mayurqa. Era molt el públic que va gaudir de les tonades, i va ballar al ritme de les seves cançons. Un any més, la Real es va omplir de gent, de música i de festa per "apagar l'estiu".

stats