TERRITORI
Societat 16/06/2013

Els joves marxen per la protecció de l'horta del Molinar

Rebutgen la construcció de nous accessos viaris des de l'autopista

A. Zurimendi
2 min
El portaveu de l'Assemblea de joves, Marcel Pich, s'adreça a alguns dels manifestants, ahir enmig de l'horta del Molinar.

Palma.Un centenar de ciutadans secundaren ahir la crida del GOB i l'Assembla de Joves del Molinar per rebutjar la construcció dels nous accessos al barri des de l'autopista.

Els manifestants caminaren per l'horta del Molinar, els terrenys encara verges de la barriada, per demanar la "protecció de tot el conjunt" del Molinar. També reivindicaren "una mobilitat sostenible al barri", que no passi per afavorir sempre la circulació de cotxes.

Un dels portaveus de l'Assemblea de Joves del Molinar, Marcel Pich, assegurà que "la protecció de l'entorn rural és del tot necessària, si volem mantenir en el nostre entorn visual i natural". I per assolir aquest objectiu, "ens calen uns accessos viaris que respectin el territori".

I això és precisament el que no farà el nou projecte urbanístic, que té el suport de l'Ajuntament de Palma i el Consell de Mallorca. De fet, l'inici de les obres de connexió entre l'autopista i el barri mariner de Palma és imminent. "Si s'arriba a realitzar aquest nou vial, canviarà per sempre la imatge rural d'aquesta zona rural", lamentà Marcel Pich.

A més a més, la portaveu del GOB, Margalida Ramis, destacà que els accessos amb l'autopista no són l'única "amenaça" que sobrevola damunt la barriada: "La urbanització de Son Bordoi i una possible connexió entre ambdós sentenciarien per sempre l'horta del barri".

A banda de l'impacte ecològic i paisatgístic que podria tenir el projecte urbanístic, els organitzadors en destacaren l'elevat cost econòmic. "Costarà 20 milions d'euros a l'erari públic en aquesta època de retallades socials", lamentaren des de l'organització. I és que tant el GOB com l'Assemblea de Joves del Molinar considera que "existeixen alternatives no només manco costoses, sinó també amb un impacte gairebé nul sobre el paisatge".

Per una banda, els manifestants demanaren que Cort potenciï de veres el transport públic, que a hores d'ara es limita als busos de l'EMT (una vegada que el projecte de tramvia ha quedat del tot arraconat per falta de pressupost). Però també realitzaren propostes concretes, com ara construir una rotonda davant el palau de congressos, que permetria a més a més alentir la velocitat amb la qual els vehicles accedeixen a Palma des de l'autopista de l'aeroport.

Així mateix, proposaren obrir accessos als carrers Cuba i Ciutat de la Plata; i millorar l'accés al camí Fondo mitjançant el carrer Guasp (ubicat al Coll d'en Rabassa).

Segons el GOB i l'assemblea juvenil, la marxa d'ahir just és "el tret de sortida per aturar les obres". D'aquesta manera, anunciaren noves accions per conscienciar la població de la "destrossa" que suposaria la culminació dels accessos pel centre de l'horta.

stats