SUCCESSOS
Societat 07/08/2013

La desaparició de l'aspirant a miss França

El rastre d'Allison Benítez, de 19 anys, i de la seva mare es va esvair el 14 de juliol a Perpinyà

Laura Díaz-roig
3 min
"VOLATILITZADES" Una imatge d'Allison Benítez amb la seva mare, extreta del seu perfil de Facebook.

BarcelonaCap moviment en els telèfons mòbils, les targetes de crèdit ni les xarxes socials des del 14 de juliol. L'Allison Benítez, de 19 anys i aspirant a miss Rosselló, i la seva mare, Marie-Josée, de 53, van desaparèixer de casa seva, a Perpinyà, sense deixar rastre ja fa més de tres setmanes. Dilluns, el pare i marit de les dues dones, Francisco Benítez (d'origen espanyol), es va suïcidar penjant-se als lavabos de la caserna de la Legió Estrangera -on treballava-, vestit amb l'uniforme militar. Havia deixat una carta on assegura que és innocent, després que diversos mitjans comencessin a especular arran de les contradiccions en el seu relat dels fets.

Segons la seva versió, el migdia del 14 de juliol, quan tornava amb la seva filla d'una reunió de candidates del concurs de bellesa, la mare esperava a casa amb una maleta. Després de reunir-se un moment amb l'Allison, li van comunicar que marxaven a Tolosa, sense donar cap motiu aparent. Aquella mateixa tarda la filla gran de Marie-Josée -nascuda d'un altre matrimoni i que viu a Montpellier-, va rebre un missatge des del mòbil de la seva mare on li explicava que marxava i li parlava d'una "situació difícil", sense mencionar cap disputa amb el seu marit. Un missatge, però, que la policia francesa no pot confirmar que enviés la desapareguda. Des d'aleshores, cap rastre. "Volatilitzades", diu la premsa francesa.

La policia manté totes les hipòtesis obertes. Poc a poc, però, sembla esvair-se la possibilitat que marxessin per voluntat pròpia, i més tenint en compte que l'Allison estava molt il·lusionada amb la seva participació l'11 d'agost al concurs de miss Rosselló -aspirava a ser miss França, com es desprèn del seu perfil de Facebook- . El seu entorn diu que estava molt motivada i que, en cap cas s'hauria perdut cap de les reunions d'aquestes últimes setmanes. "Si estiguessin vives o lliures de moviment, s'haurien manifestat", va explicar el fiscal adjunt de Perpinyà, Luc-André Lenormand, que va recordar que ni tan sols després del suïcidi del pare hi ha hagut cap moviment.

Va denunciar set dies després

Francisco Benítez -subtinent de la legió estrangera i que estaria en procés de divorci amb la seva dona-, no va denunciar la desaparició fins el 22 de juliol. Lenormand va detallar que el dia 22 es va quedar només deu minuts a la comissaria i, com no es va explicar bé, la policia va pensar que era una desaparició voluntària. No va tornar fins tres dies després, quan ja li van prendre declaració.

Les primeres investigacions van determinar que, malgrat el relat del pare, el cotxe familiar no es va moure del seu lloc. Els interrogatoris dels veïns tampoc va confirmar la versió del pare, ja que ningú va veure les dones amb una maleta. "Pensem que no van agafar el cotxe, ni un taxi, ni el tren -no apareixen a les càmeres de videovigilància-", va subratllar Lenormand, que va lamentar haver perdut el "testimoni capital" del cas. "Si tenia un secret, se l'ha emportat amb ell", va dir.

Un amic de la noia va explicar ahir a RTL que el 16 de juliol, cansat del contestador automàtic del mòbil de l'Allison, va anar fins a casa seva, on el seu pare, des de la finestra, li va dir que no es preocupés perquè havia marxat amb la seva mare a Toulouse i estaven bé. La policia investiga ara, sense el seu principal testimoni, què va fer Francisco Benítez des del 14 de juliol fins el 22, així com els problemes que tenia amb la seva dona -alguns mitjans diuen que ja havia marxat a un altre apartament amb la seva filla-. També tracten de geolocalitzar el telèfon mòbil de la mare gràcies a l'últim missatge de text enviat.

stats