AGRICULTURA
Societat 19/06/2013

La collita d'albercocs creixerà enguany un 60%

L'any passat es colliren 197 tones d'albercocs

Ara Balears
1 min
La collita d'enguany pot arribar a ser de fins a 150 tones.

Porreres.Les bones condicions meteorològiques i les pluges del mes de maig han afavorit la producció d'albercocs que, segons les previsions del president de la Cooperativa Agrícola de Porreres, Antoni Martorell, "enguany pot arribar a ser de fins a 150 tones, un 60% més que l'any passat". Antoni Martorell afegí ahir que "l'anyada serà de gran qualitat i l'elevada producció farà que la campanya de collita d'albercocs s'allargui fins al mes d'agost".

Amb motiu de la temporada de collita d'albercocs que s'ha iniciat en les darreres setmanes, el conseller d'Agricultura, Medi Ambient i Territori, Biel Company, visità ahir la Cooperativa Agrícola de Porreres, entitat que concentra prop del 80% de la producció d'aquesta fruita a Mallorca. A la trobada, també hi va assistir la batlessa de Porreres, Francisca Móra.

Segons les dades de la Conselleria, l'any passat es colliren 197 tones d'albercocs. De les 85 hectàrees en producció, 55 es concentren al terme municipal de Porreres i la resta estan repartides entre Montuïri, Felanitx, Llucmajor, Ariany i Petra. La Cooperativa Agrícola de Porreres, fundada l'any 1957, compta amb 198 socis i té una facturació d'1,2 milions d'euros anuals.

Aquesta fruita dolça serà la protagonista de la primera edició de la Fira de l'Albercoc que es du a terme aquest dissabte a Porreres.

stats