Societat 09/07/2014

El campus de la innovació El Club d’Emprenedors, res al calaix

Impulsen una plataforma per compartir i fomentar l’activitat investigadora i innovadora

Enric Culat
3 min
Pot ser membre del club qualsevol alumne, exalumne, titulat, PDI i PAS de la UIB.

PalmaLa paraula ‘club’, en el sentit d’una associació per fomentar l’agermanament i les relacions socials, es va popularitzar a Anglaterra a començaments del segle XVIII. Des de llavors, de clubs n’hi ha hagut gairebé tants com gustos, interessos i afinitats, siguin esportives, artístiques, literàries, filantròpiques o polítiques, entre d’altres. Tot i que hi ha clubs empresarials, hi ha poques iniciatives vinculades de manera específica al foment de l’emprenedoria i que, a més, vagin dirigides a la comunitat universitària.

Això ha estat fins ara, perquè en el futur els alumnes de la UIB tindran l’opció de posar en comú la seva activitat investigadora i innovadora, amb l’objectiu que la tecnologia i el coneixement que produeixen aquests estudiants no quedin mai oblidats al calaix, sinó que puguin compartir-los entre tots. Per fer-ho, aquests alumnes podran pertànyer, si així ho desitgen, al Club d’Emprenedors de la UIB, que s’acaba de constituir i que pretén fer arribar a la societat el seu potencial de coneixement i també espera establir un lligam entre la Universitat i l’empresa.

El Club d’Emprenedors de la UIB es va presentar divendres passat amb la pretensió d’articular i desenvolupar un “itinerari d’emprenedoria que no deixi cap emprenedor de la comunitat universitària pel camí”, segons van explicar els organitzadors d’aquesta plataforma en el transcurs de l’acte de presentació que va tenir lloc al campus. La iniciativa neix amb el consens de diverses institucions: des dels principals impulsors, que han estat la Fundació Universitat Empresa de les Illes Balears (FUEIB) i el rectorat de la UIB, fins a la Direcció General d’Universitats, Recerca i Transferència del Govern de les Balears i la Fundació Bit.

Una altra de les característiques principals de la iniciativa és la seva vocació de “punt de trobada” o fil conductor. “Volem posar en contacte els emprenedors amb experiència amb els joves amb empenta. Volem que cap membre de la comunitat universitària amb esperit emprenedor deixi de desenvolupar la seva idea per manca de formació o de suport”, segons apunta Jordi Llabrés , vicerector d’Innovació i Transferència de la UIB. “Crec que el paper de la Universitat ha de ser, a més d’oferir formació, tractar d’ordenar un itinerari formatiu de totes les activitats que es fan entre les diverses institucions”, afegeix Llabrés sobre aquesta qüestió.

Accés al mercat laboral

Ser membre del Club d’Emprenedors no serà només una qüestió “de prestigi”, segons adverteixen els impulsors, sinó que ja s’estan cercant fórmules per tal de rendibilitzar de manera pràctica la iniciativa. D’aquesta manera, es pretén organitzar i coordinar els recursos que les diferents institucions ofereixen a l’emprenedor per facilitar l’accés dels estudiants al mercat laboral. També es crearà una xarxa multidisciplinària d’emprenedors per afavorir el coworking i el contacte entre emprenedors amb experiència i aquells que s’inicien en “l’aventura d’emprendre”. Poden ser-ne membres tots els alumnes, exalumnes, titulats, PDI i PAS de la UIB, a banda de totes les persones “amb esperit emprenedor” que tenen o han tingut alguna relació amb la UIB. Inicialment, la participació serà gratuïta.

Hi ha previstes tota una sèrie de conferències i d’activitats que ja varen començar ahir i que es prolongaran avui amb una xerrada sobre Mercabilitat i atractiu de mercat aplicat a les tecnologies i resultats de recerca, que tindrà lloc a l’edifici Gaspar Melcior de Jovellanos del campus universitari a càrrec d’Eladio Crego, consultor a EFT Consulting. Més endavant es duran a terme altres activitats que es poden consultar a la pàgina http://uibempren.org/

stats