ORDENANÇA
Societat 30/06/2013

La botellada continua a Platja de Palma

La regulació als balnearis 5 i 6, tèbia i amb poc seguiment pels turistes

J. P.
2 min

Palma.Les primeres hores de la prohibició de fer botellada als balnearis 5 i 6 varen passar desapercebudes entre els turistes, que continuaren practicant aquest 'esport' sense cap problema. La iniciativa, impulsada per l'Ajuntament de Palma, pretén introduir a poc a poc controls en tot el que signifiqui beure en llocs públics i tenir actituds incíviques en un indret de gran càrrega de població turista i resident.

La mesura només afecta l'àrea compresa entre el carrer dels Trovadors i de la Missió de San Diego i, en concret, s'aplica de 22 a 8 del matí. De tota manera, segons alguns empresaris de la zona, els efectius policials es "retiraren" al cap d'unes hores d'iniciar-se la prohibició, mentre els joves continuaven bevent tranquil·lament.

Aquesta nova intervenció a primera línia de la Platja de Palma també es fa, segons va anunciar l'Ajuntament de Ciutat, al passeig Marítim, on, a més, la policia imposa multes i és molt més estricta. En el cas de la Platja, no s'hi posen sancions, de moment, perquè, com va dir el regidor Joan Pau Reus quan va anunciar les mesures, "no tenim afany recaptatori, sinó informatiu".

El que va quedar clar en les dues primeres nits a la Platja de Palma és que s'hi destinaren pocs mitjans policials. Mentre els agents es passejaven i informaven, els estrangers continuaven bevent amb relativa tranquil·litat. Està clar que arriben a la zona amb el propòsit de passar-s'ho bé i repetir allò que feren l'any passat o allò que han vist una vegada i una altra a les xarxes socials.

Precisament divendres, el regidor responsable de l'àrea de Turisme i gerent del Consorci de la Platja de Palma, Álvaro Gijón, va insistir que es mantenen els plans d'impedir la botellada a tota la Platja de Palma a partir de la temporada turística i, per tant, aquesta tímida regulació d'enguany s'ha d'agafar com una iniciativa experimental. "El botellot és incompatible amb el turisme de qualitat que volem aconseguir a la Platja de Palma i que impulsam mitjançant el Pla de Reconversió Integral (PRI) de la zona turística", digué Gijón.

Per això, l'estiu que ve estarà en vigor la nova ordenança de convivència, d'aplicació tant a l'Arenal de Palma com al de Llucmajor, en la qual, entre altres regulacions, es prohibirà la pràctica de la botellada durant tot el dia i a totes les zones, no només tres hores, entre les deu de la nit i la una de la matinada, i en dos dels cinc quilòmetres de primera línia com ara.

stats