Societat 09/08/2013

Teresa Crespo: "Les polítiques socials no han de dependre de la loteria"

La Generalitat confia que la grossa de Cap d'Any permeti esgarrapar els abundants ingressos que genera la rifa de Nadal de l'Estat

J.s.
1 min

Barcelona.La Generalitat confia que la grossa de Cap d'Any permeti esgarrapar els abundants ingressos que genera la rifa de Nadal de l'Estat. Un 30% dels recursos obtinguts pel nou sorteig es destinaran a programes socials vinculats a atenció a la infància, tot i que ahir la conselleria de Benestar Social i Família no va saber aportar més detalls de quins programes del departament en resultarien beneficiats. Sí que es va pronunciar sobre el projecte d'un sorteig propi la presidenta del Consell Assessor de Polítiques Socials i Familiars del govern català (Capsif), Teresa Crespo, que es va mostrar "sorpresa" pel projecte de l'executiu d'Artur Mas. "Al consell assessor mai se n'ha parlat, tot i que havíem demanat la creació d'un fons social per atendre aquestes polítiques", va afirmar Crespo a l'ARA. "Les polítiques socials no han de dependre de la loteria. És d'agrair que es busquin fórmules imaginatives, però tinc la sensació que és una manera de tapar forats", va expressar Crespo, que va qualificar la decisió de la Generalitat com un "invent" per pal·liar una situació extraordinària de falta d'ingressos.

La Taula d'Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, una plataforma que agrupa unes 4.000 entitats, també va valorar ahir el projecte del Govern Mas. "Serà benvingut tot el que sigui incrementar la cistella d'ingressos de la Generalitat, i així evitar retallades", va argumentar ahir Toni Codina, director general de la plataforma. ONCE Catalunya, que en els últims mesos ha mantingut algun contacte amb la Generalitat en el procés de disseny del nou sorteig de loteria, no va pronunciar-se ahir sobre aquesta rifa. La conselleria d'Economia no va poder confirmar si l'entitat participaria en la xarxa de distribució.

stats