Societat 22/08/2013

El batle de Pollença: "S'ha de resoldre d'alguna manera"

El màxim responsable municipal va assegurar que "a Pollença és ben sabut que el lloguer turístic és una de les principals activitats econòmiques"

J. P.
2 min
El batle de Pollença: "S'ha de resoldre d'alguna manera"

Palma.Un dels municipis on més preocupació ha generat la nova realitat normativa sobre el lloguer turístic és Pollença. "Una part de la nostra oferta ha quedat ara en una situació d'indefinició legal, que ha generat molta preocupació entre els particulars que es dediguen al lloguer turístic", admetia ahir el batle de Pollença, Tomeu Cifre.

El màxim responsable municipal va assegurar que "a Pollença és ben sabut que el lloguer turístic és una de les principals activitats econòmiques i, per tant, cal abordar la qüestió i veure com trobam una fórmula per regular tothom".

Tot i que els habitatges vacacionals sí que tenen la seva pròpia regulació, Cifre considera que "és important anar tendint cap a una situació en la qual tot aquell que lloga, ja sigui un pis o una casa, pugui tenir l'opció de fer-ho de manera legal i reglada. No som gens partidari de la barra lliure ni de posar problemes de més, però s'ha d'aclarir la situació", apuntà.

Cifre és un dels batles que ha estat convocat a la reunió de divendres que fa el Govern per escoltar tots els punts de vista i situcions diferents. "No hi podré anar personalment perquè som a fora de Mallorca, però ens hi representarà la regidora de Turisme, que, per descomptat, coneix perfectament la situació", digué.

El lloguer turístic ha esdevingut una activitat importantíssima a les Illes i, en concret, a Pollença, "ja no només per al qui lloga, sinó per als restaurants, els serveis complementaris, les botigues. Ha generat un moviment econòmic fonalmental i, per tant, el que no es pot fer és ignorar aquesta realitat, sinó que cal afrontar-la i veure quina manera trobam de donar cobertura a aquesta activitat", assegurà Cifre.

stats