RECONVERSIÓ TURÍSTICA
Societat 15/06/2013

L'oposició diu que ningú no vetlarà per l'interès general a Platja de Palma

El Decret Llei del Govern fixa la possibilitat que els hotels de 4 i 5 estrelles augmentin dues plantes

J. P.
2 min

Palma.L'oposició va manifestar ahir una rotunda crítica al Pla de Reconversió Integral de la Platja de Palma, aprovat inicialment dijous. La coalició MÉS afirma que el projecte "neix descafeïnat, amb poca ambició i ple de renúncies". El portaveu de la coalició ecosobiranista a Cort, Antoni Verger, recordà ahir que "el PRI quedarà en segon terme cada vegada que el conseller de Turisme dicti un decret llei a mida, tal com va fer la setmana passada amb relació als projectes de reconversió de les zones madures". Per tant, segons Verger, "és evident que la seva utilitat queda en qüestió, perquè el conseller sempre podrà autoritzar projectes concrets a través de decrets que passaran per damunt del PRI".

Aquestes crítiques es refereixen al Decret llei de mesures urgents en matèria turística, aprovat fa un setmana pel Govern, que fixa la possibilitat dels hotels de 4 i 5 estrelles d'augmentar dues plantes a la Platja de Palma i obre la porta que la resta de zones reclamin la declaració de "madures" per poder actuar de la mateixa manera. Per tant, segons MÉS, "aquest Pla de reconversió no tindrà pràcticament cap transcendència, ja que el conseller fa normes a cop de decret sense debat que suposen el reconeixement de no poder dur endavant una veritable reconversió de la Platja de Palma". El PSIB-PSOE, per part seva, va qüestionar "la improvisació amb la qual el PP està abordant la reconversió de la Platja de Palma, després de l'aprovació del Pla de Reconversió Integral (PRI) una setmana després de donar el vistiplau a un decret per facilitar les inversions privades a la zona, ja que el PRI no estava preparat".

Els socialistes esperen la publicació en el BOIB del PRI per poder fer-ne una valoració, tot i que de l'avanç que "hem conegut pels mitjans de comunicació es desprèn que el PP ha optat per un PRI basat en la iniciativa privada, en el qual es renuncia a les inversions públiques", afirmà la portaveu socialista Aina Calvo, qui afegí que així no es garanteix l'atenció de l'interès general.

stats