INNOVACIÓ
Societat 30/08/2013

Hainan vol implantar tecnologia turística dissenyada a Balears

Una delegació de la zona turística xinesa visita avui el Parc Bit

Jaume Perelló
2 min

Palma.L'illa de Hainan ha esdevingut una de les destinacions turístiques xineses per excel·lència. Les seves platges s'omplen de visitants principalment procedents de la Xina continental. En aquests moments, en plena consolidació com a economia turística, Hainan vol desenvolupar tecnologies per tal de millorar la seva promoció i per tal de gestionar de manera més eficient el cabal d'informació sobre l'indret que visiten fins a 32 milions de persones a l'any.

Els màxims responsables polítics i d'informació turística de l'illa cercaven altres casos i models per analitzar com es pot "fer millor" la difusió dels valors i atractius d'aquesta "petita" regió xinesa, que supera els 8 milions d'habitants.

Assessorat per Microsoft, el govern de Hainan ha escollit les Balears per conèixer les aplicacions que s'estan implantant tant en empreses privades com en projectes públics de promoció turística. El Centre d'Innovació de Microsoft en Tecnologies Turístiques de Balears, que va ser impulsat l'any 2009 per Microsoft i el Govern balear, ha estat "l'elegit" pels màxims responsables d'aquesta illa asiàtica per conèixer les solucions que s'hi desenvolupen.

El director del Centre, Luis Bendito, preparava ahir la jornada d'avui amb un dels responsables de la delegació de Hainan. "El nostre centre tecnològic treballa amb el sector turístic per millorar l'eficiència de la seva gestió, i també dins l'àmbit públic. Actualment, estam immersos en el projecte 'mostrador', que serà una passa molt important perquè catalogarà i farà molt més accessible la informació per als visitants", explica Bendito.

El fet que una illa amb 32 milions de visitants hagi escollit Balears, i en concret el Centre de tecnologies turístiques, "és un motiu d'orgull. És evident que Balears és un lloc de referència mundial en turisme, i per això també va ser l'indret triat per Microsoft per impulsar la recerca i la innovació aplicada al turisme. Per tant, no deixa de ser lògic que es fixin en nosaltres per trobar aplicacions, desenvolupaments i models de col·laboració amb les empreses per modernitzar-ne i millorar-ne la gestió", afirma Bendito.

La visita de la delegació de Hainan permetrà que coneguin "projectes d'informació turística que funcionen prou bé i que els poden ser molt útils. Pens que és molt important que Balears, que ja és un referent turístic, també ho sigui en el maneig i la gestió de la informació", assenyala el director del centre.

stats