Societat 28/06/2013

FAPA adverteix: "No som ni una minoria ni uns radicals"

Els pares i mares respongueren ahir a les crítiques patides en els darrers dies per part d'entitats ultra, com Círculo Balear i Institut de Política Familiar

A. Z.
2 min

Palma.Els pares i mares agrupats entorn de FAPA respongueren ahir a les crítiques patides en els darrers dies per part d'entitats ultra, com Círculo Balear i Institut de Política Familiar (IPFB), a causa de la seva activitat en el si de la comunitat educativa. I ho feren tot advertint: "No som ni una minoria ni uns radicals".

I és que aquest curs escolar, just ara acabat, ha estat sens dubte el més actiu en la història de FAPA. El president a Mallorca, Vicenç Rodrigo, qualificà ahir el curs 2012-2'13 com a "històric", tot enumerant les múltiples campanyes realitzades per FAPA.

Rodrigo ho justificà en l'extraordinària situació que han viscut enguany les escoles: "Després de les retallades, el Govern ha fet endarrerir 20 anys el sistema educatiu". Rodrigo posà com a exemple que les reivindicacions de FAPA, fa anys, eren temes com garantir ràtios adequades a les aules, reclamar un espai als centres per a la comunitat educativa, els mapes escolars...

Per contra, FAPA ha trencat enguany la relació amb la Conselleria d'Educació, ha arribat a donar suport a una vaga en tot el sector educatiu i es percep com una entitat opositora al Consolat de la Mar.

De fet, Rodrigo deixà en bastant mal lloc l'actual Conselleria d'Educació. "Les polítiques educatives són errònies, unilaterals, limitades, contradictòries i ignoren els col·lectius sobre els quals incideixen".

Noves protestes

A més a més, percep "manca de diàleg, incapacitat i incompetència" de la Conselleria. Per tant, Rodrigo defensà ahir que les famílies continuaran lluitant: "Com que no és possible demanar-se vacances de pare o mare, perquè ho som 24 hores del dia 365 dies l'any, no hem acabat el curs i ja estam pensant en el que ha de venir".

Anuncià que ja tenen noves accions "al forn" per dir-hi la seva a partir de setembre.

stats