Càntera amb escabetx de taronja i maduixa
Filetejam i desespinam les cànteres o qualsevol altre peix de carn consistent, les marcam en una paella antiadherent amb una micona d’oli i les reservam. Sofregim la ceba, la pastanaga i els alls, fora que agafin color. Hi incorporam la colflori feta a rosetes i el llorer; ho salpebram. Llavors hi posam el suc d’una taronja, cinquanta mil·lilitres de vinagre, quaranta de vi blanc i dos-cents d’oli d’oliva; tot just ha d’agafar el bull. Fora del foc hi posam la meitat de les maduixes tallades a bocins petits i també hi temperam el peix que abans havíem reservat. A l’hora de muntar el plat, posam una cullerada de verdura i al damunt el peix; ho decoram amb grells de taronja, maduixa crua i moniato tallat molt prim i fregit. No és mala idea fer-ne una mica de més perquè els veïns ho tastin. Bon profit!
Dues cànteres d’un quilo
Dues cebes
Una cabeça d’alls i dues fulles de llorer
Quatre pastanagues
Mitja colflori
Dues taronges
Mig quilo de maduixes
Moniatos
Vinagre
Oli d’oliva
Vi blanc
Sal i pebre bo