Política 23/08/2013

Els turistes "preferits" dels supermercats

Els empresaris dels supermercats es varen mostrar molt inquiets des del primer moment que va transcendir la reforma de la Llei d'arrendaments urbans

Jaume Perelló
2 min

Palma.El secretari general de l'Associació Balear de Supermercats, Josep Mallol, ha assistit a totes les reunions que s'han organitzat per coordinar la campanya empresarial a favor del turisme de lloguer, ara mateix en situació de gairebé il·legalitat gràcies a la Llei de turisme i a la reforma de la Llei d'arrendaments urbans.

En opinió de Mallol, "no podem deixar que un sector molt important de l'economia del país quedi en una indefinició tan grossa. Hi ha molta preocupació, i per descomptat els supermercats volen que els poders públics facin possible el lloguer turístic com una activitat absolutament legal, i no clandestina".

Els empresaris dels supermercats es varen mostrar molt inquiets des del primer moment que va transcendir la reforma de la Llei d'arrendaments urbans. "Vull recordar que el turista que lloga un pis és una persona que s'ha decidit per un tipus d'oferta concreta i se li ha de facilitar que pugui gaudiar-la. És clar que estam a favor que es reguli. No val tot, però el que tampoc val és prohibir un segment de mercat tan important com aquest. Els supermercats volem que es reguli, no demanam en cap moment que es deixi fer tot", afirmà ahir.

Els turistes que lloguen pisos en nuclis urbans solen tenir uns hàbits molt interessants per a un sector com el dels supermercats, ja que compren bona part dels productes en aquests establiments. Mallol assegura que "no van a cercar una gran superfície. Surten del pis i van a les botigues dels voltants i als supermercats de proximitat. Per tant, donen un benefici a la comunitat que els acull, i crec que això s'ha de tenir molt present", va concloure.

A més a més, tant l'associació de supermercats com altres col·lectius empresarials han recordat al Govern balear que si es fa una regulació d'aquest sector "es podria disposar d'un finançament extraordinàriament important, perquè és evident que la majoria de propietaris d'aquests pisos i apartaments estarien disposats a aflorar en el mercat oficial i pagar els seus impostos", va dir.

I és que en aquests moments hi ha molta preocupació per part dels propietaris de pisos turístics, perquè la suma de la normativa específica elaborada per Turisme i la reforma de la LAU han fet que ara mateix, amb la llei a la mà, sigui possiblement il·legal comercialitzar aquesta oferta. "És molt fort. Imaginem que a la Colònia de Sant Jordi, un lloc on es lloguen moltíssims pisos i apartaments, deim als titulars que no els poden llogar. Per molts és l'única renda", afirmà.

stats