Política 10/08/2013

El rei tanca les seves vacances més curtes a Mallorca

Només hi ha passat cinc dies tot i que abans s'hi estava gairebé un mes

Q. T.
1 min

Palma.El despatx entre el rei i el president Rajoy tancà ahir les vacances més curtes del monarca a Mallorca, on només haurà passat cinc dies, quan abans hi estava gairebé un mes. La justificació de la partida del Borbó cap a Madrid és que ha de prosseguir la recuperació per millorar la seva mobilitat després de les intervencions quirúrgiques que ha patit.

També haurà estat el primer any que no haurà gaudit del iot Fortuna , que tornarà a mans dels empresaris balears que l'hi regalaren, en un gest que s'ha volgut vendre com d'austeritat per millorar una imatge que s'ha anat deteriorant els darrers anys.

Marivent, per al poble

Per molts gests que faci la família reial, aquesta continua rebent retrets. Ahir la coalició progressista MÉS va reclamar l'ús públic de Marivent i va qüestionar la despesa "excessiva" de les vacances de la família reial a l'illa. El rei arribà dilluns i l'endemà va rebre les autoritats de Balears i els oferí un sopar al palau de l'Almudaina, que fins fa uns anys era un sopar de comiat. Ahir tancà la seva estada rebent Rajoy a Marivent, on dinaren amb la reina i el príncep de gaspatxo, turbot amb tumbet i un pastís de poma.

Durant el posat amb Rajoy, Joan Carles es retratà amb un fotògraf de la revista ¡Hola! que es retirava. El monarca evità les escales principals per no mostrar els seus problemes de mobilitat. Si el rei se'n va, la reina queda, amb actes oficials la setmana vinent. El príncep Felip hi serà fins dimecres. Però qui va partir abans que ningú va ser Letícia, a qui no agrada l'illa.

stats